Sewnath maakt Rosan uit voor zanddief

FrontfotoDe ondernemer Widjai Sewnath maakt de directeur van M.G. Rosan, Mohamed Ishaak Rosan, uit voor zanddief. Volgens Sewnath steelt Rosan zijn berg zand, welke hij enkele jaren geleden van een stichting gekocht had voor SRD 15.000. Sewnath kocht in 2009 op het Rosanproject in het district Commewijne 30 hectares grond. Om de zandwegen op het project op een later stadium te kunnen bezanden, had hij van de stichting bijkans 10.000 kub zand gekocht voor SRD 15.000. De berg zand is op een perceel van iemand anders. Drie dagen geleden is de ondernemer Rosan gestart met het afvoeren van het zand in trucks. Sewnath deed aangifte bij de politie. De werkzaamheden werden door de politie stopgezet. Na een dag mocht Rosan echter weer aanvangen met de werkzaamheden. Dit zette kwaad bloed bij Sewnath. Volgens Sewnath waant Rosan zich de ‘koning van Commewijne.’ Hij doet wat hij wil en niemand die tegen hem optreedt. Sewnath zegt de situatie meer dan beu te zijn. Gisteren besloot deze ondernemer ook een graafmachine en trucks in te zetten om zijn zand af te voeren. ‘Ik zal zien wie mij zal beletten.’
Rosan vertelt aan Dagblad Suriname dat hij in 2008 de 8000 kub zand – niet 10.000 zoals Sewnath aangeeft – kocht van zijn broer Rafiek Rosan. De kwitanties en documenten van deze koop heeft hij nog steeds in handen. Het bevreemdt Rosan dat Sewnath zich ook uitgeeft als eigenaar van de berg zand. De MG Rosan–directeur zegt dat nadat de W.Sewnath–directeur eerder deze week aangifte deed bij de politie, hij de nodige documenten overlegde aan de politie. ‘Wij mochten de volgende dag weer aanvangen met de werkzaamheden.’ Volgens Rosan probeert Sewnath op een slinkse wijze te tonen dat het zand hem toebehoort. ‘Hij zegt het voor SRD 15.000 te hebben gekocht, wat betekent dat hij een kub voor SRD 1.50 heeft gekocht. Dat is onmogelijk.’ Rosan zegt dat hij en zijn arbeiders de komende dagen zullen blijven werken totdat al het zand weg is. Verder zegt Rosan dat hij een aangifte zal doen tegen Sewnath, daar hij hem uitmaakt voor zanddief. Hij tast mijn goede naam en eer aan.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!