OBS geeft ultimatum uitbetaling tot vrijdag

OBS geeft ultimatum uitbetaling tot vrijdagDe Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) geeft de regering tot vrijdag de tijd om haar leden uit te betalen. De schoolbus- en boothouders hebben hun geld voor de maand maart nog niet ontvangen. Volgens OBS-voorzitter Kenneth Themen liggen de betaalstukken langer dan anderhalve week bij de bank. Maar van uitbetaling is er nog geen sprake. ‘Wat de bus- en boothouders meegeven, is dat als ze tot vrijdag niet zijn uitbetaald, het schoolvervoer per ingaande maandag niet gegarandeerd is; dat zowel per bus als per boot’, zegt Themen aan Dagblad Suriname.
Volgens de OBS-topman gaan de bus- en boothouders niet in staking. ‘Ze kunnen gewoon niet rijden of varen, omdat ze geen geld hebben daarvoor. De leden kunnen niet blijven rijden. Ze moeten wel hun Self Assesment-belasting voldoen uiterlijk 15 april, maar als je ze niet betaalt, hoe gaan ze hieraan kunnen voldoen’, zegt de voorzitter.
‘Ik heb de leden al gezegd dat wie niet rijden kan, niet hoeft te rijden. Niemand kan geld inhouden van hen als ze niet rijden, want dit is niet gecreëerd door de bushouders, maar door de overheid.’ Themen weet niet waarom er niet uitbetaald is tot nu toe. ‘Eerder hebben ze dat wel op tijd gedaan’, zegt hij.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!