Suriname winnaar damesklasse Panam Universiteitschaaktoernooi

tesora ooftTeresa Ooft van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is ongeslagen kampioen geworden in de damesklasse tijdens de Pan American University Chess Championships in Curacao. De Surinaamse delegatie eindigde op de tweede plaats in de landencategorie. Ooft haalde 6 punten uit 7 gespeelde rondes. Met dit resultaat eindigde ze samen met Wilsaida Dias uit Santo Domingo op de eerste plaats. Na het toepassen van de tie-break regel ‘direct encounter’ (onderlinge score) is het kampioenschap richting Ooft gegaan. Het toernooi bestond uit twee klassen te weten: een dames- en een herenklasse. In totaal zijn er zeven rondes volgens het Zwitsers systeem gespeeld in de herenklasse en in de damesklasse is er volgens het Round Robin systeem gespeeld. Behalve Suriname hebben Ecuador, Aruba, Bonaire, Curaçao en Santo Domingo meegedaan aan dit evenement.
Bij de herenklasse eindigde Vishay Hardwarsing met 4 punten op de 5e plaats. Geryen dos Ramos en Avikaar Malgie eindigden met 3.5 punten op respectievelijk de 6e en 7e plaats. In de herenklasse is Carlos Abreu Jean uit Santo Domingo kampioen geworden. De AdeKUS Schaakclub, onder voorzitterschap van Vishay Hardwarsing, heeft onlangs op uitnodiging van de Student Sport Federation Dutch Caribbean(SSFDC) van 01 tot en met 05 april j.l. deelgenomen aan de Pan American University Chess Championships in Curaçao.
De afvaardiging is mogelijk gemaakt door sponsoring van diverse instanties, bedrijven en de opbrengst van een kleurkaartenactie. De Surinaamse delegatie bestond uit: Tesora Ooft, Vishay Hardwarsing, Avikaar Malgie en Geryen Dos Ramos onder begeleiding van Erna Helder. Ooft is ongeslagen kampioen geworden in de damesklasse.

error: Kopiëren mag niet!