Oeververbinding brug Saramaccakanaal een feit

IFDe bouw van de brug over het Saramaccakanaal heeft wederom een bijzonder moment gekend. Gisteren is het langverwachte moment geweest waarbij de stalen constructie werd geplaatst over het Saramaccakanaal. ‘Hiermee is de vaste oeververbinding een feit’, zegt Nameco-directeur Waldo Ramdihal. Volgens de directeur is dat het moeilijkste deel geweest. Er moest een speciale constructie gebouwd worden op een ingehuurde vaartuig van Pahladsingh om de stalen constructie te kunnen plaatsen. Volgens de Nameco-directeur heeft het bijkans twee uren in beslag genomen voordat de stalen constructie op zijn juiste plaats stond. Ramdihal zegt dat nu de voorbereidingen getroffen zullen worden voor het derde gedeelte, dat zal moeten komen vanuit het SWM-terrein naar de Indira Gandhiweg. Hij hoopt dat dit binnen 4 weken een feit mag zijn. Daarna zullen de brugdekken geplaatst worden en moeten de aansluitwegen in orde gemaakt worden. Ramdihal zegt dat na deze processen gewerkt kan worden naar het moment van de officiële opening. De Nameco-directeur wil op een vraag van Dagblad Suriname geen datum noemen wanneer de oplevering en opening zullen plaatsvinden.
Ofschoon de gemeenschap wacht op het moment zou Nameco onder zeer moeilijke omstandigheden de brug aan het bouwen zijn. Zo vertelt Ramdihal dat de ruimte waar er gewerkt wordt en zware machines ingezet worden, zeer krap is. ‘Heel wat mensen hebben mij gezegd, meneer u bent een goochelaar. Hoe speel je het klaar om in zo een smalle en kleine ruimte zo een grote brug met zoveel onderdelen op zijn plaats te zetten.’ ‘Er wordt heel veel geïmproviseerd’, zegt Ramdihal. ‘We doen ons uiterste best om het werk zo goed als mogelijk af te leveren.’ Een andere factor dat ook zeker stagnerend heeft gewerkt volgens de directeur is het tekort aan vakbekwame mensen. ‘Wij hebben mensen ‘on the job’ moeten trainen. Of hiermee de kwaliteit van de brug gegarandeerd is, zegt de directeur het volgende: ‘Wat de kwaliteit betreft, staat Nameco en de persoon van Ramdihal daarvoor garant.’ De directeur geeft als derde stagnerende factor op het oplossen van grondproblemen in en rond de brug. Er moesten terreinen van particulieren opgekocht worden. ‘Wij hadden gedacht dat het vlotter zou gaan met de opkoop, echter was dat niet het geval.’ Bij wie het oponthoud, de overheid of de particulieren, heeft gelegen, daar wil de directeur zich niet over uitlaten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!