Militaire geestelijken zegenen met conferentie

militaire geestelijken zegenen met conferentieVan 8 tot en met 12 april 2013 wordt in Suriname de “6th Caribbean Military Christian Leaders Conference (CMCLC) 2013” gehouden. “Blessed 2 Bless”, gezegend om te zegenen, is het thema van de conferentie voor Christelijke militaire leiders. De geestelijken zullen gedurende ruim een week met elkaar van gedachten wisselen en vooral bidden voor hun organisatie, hun land en in het bijzonder voor Suriname.
De conferentie wordt om het ene jaar in verschillende Caribische landen gehouden en brengt zowel legerpredikanten als geestelijke leiders van politiekorpsen bijeen. De geestelijken kunnen dan van gedachten wisselen over de uitdagingen en de ontwikkelingen in hun werk, terwijl zij tijdens diverse sessies en Bijbelstudies worden bijgeschoold. Captain Ronny King van de US Southern Command is hoofdspreker dit jaar.
Gastland Suriname heeft beloofd de conferentie heel interessant te maken en doet dat heel creatief met een opening in de Memre Boekoekazerne. Daarnaast wordt een gospelconcert gehouden op 11 april in de Congreshal om 20.00 uur. De participanten kunnen dan kennis maken met de Surinaamse cultuur, terwijl zij ook in contact kunnen komen met het Surinaamse publiek. Optredens van de Militaire Kapel, Hope and Togethernes, Trinitatis Gospel Choir, Humphrey& Friends en een drama- en een dansgroep zullen Suriname waardig uitdragen. De conferentie wordt afgesloten in de Ayokokazerne (BBZ) met een demonstratie van het Korps Speciale Troepen (KST).
Volgens majoor Michael Stewart, predikant bij het Nationaal Leger, is het een voorrecht om de conferentie in Suriname te organiseren. Samen met zijn team is hij maanden bezig met de voorbereidingen. “Wij geloven dat de conferentie niet alleen voor de defensieorganisatie, maar voor geheel Suriname een zegen zal zijn”, merk hij op.

error: Kopiëren mag niet!