Parmessar wil meer Surinamers in management Surgold

ParmessarrRabin Parmessar wil meer Surinamers in het management van Surgold NV, de nieuwe goudmaatschappij waar Newmont en de Staat Suriname de aandeelhouders van zijn. Het hindert de voorzitter van de commissie van rapporteurs dat in de eerste twee jaren er in het management geen plaats is voor ‘onze eigen mensen’. ‘Pas na het derde jaar worden bij mondjesmaat onze eigen krachten opgenomen in de top.’ Parmessar stelt voor dat na het 10de jaar het management van Surgold voor 90% uit Surinamers moet bestaan.
DNA is ook tegen het feit dat de goudmultinational Iamgold een 12-urige werkdag hanteert en in de nieuwe deals dit voortgezet zal worden. De werknemers van Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) moeten nu 12 uren per dag werken en dienen twee weken op de plant te wonen. Anderen die in het district Brokopondo wonen, zijn 16 uur bezig voor ze thuis zijn. Parmessar stelt voor dat de barakken waarin de werknemers op het plant verblijven, omgebouwd worden tot woongemeenschappen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!