Rathipal wil weten of gouddeals gewijzigd kunnen worden

Rathipal wil weten of gouddeals gewijzigd kunnen wordenHet DNA-lid Mahinder Rathipal stelde gisteren bij een interruptie de vraag of de wijzigingen die door DNA voorgesteld zullen worden, daadwerkelijk doorgevoerd zullen worden in de gouddeals. ‘Als dat niet het geval is, waarom vergaderen we dan? Wat is dan het nut van deze debatten en discussies’, vroeg hij via de voorzitter aan de regering tijdens de behandeling van de gouddeals met Newmont en Iamgold.
DNA-voorzitter Jenny Simons wees Rathipal erop dat de discussie in het parlement plaatsvindt. ‘Wij gaan bepalen of de wet goedgekeurd wordt of niet. Er moeten mogelijkheden zijn om op de deal in te gaan’, zei de voorzitter. SPA-DNA-lid Guno Castelen haakte hierop in en zei dat collega Rathipal wel een belangrijk punt aanhaalde. ‘Als er vanuit DNA een ander voorstel komt, zal de regering met de multinational weer naar de onderhandelingstafel gaan’, vroeg Castelen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!