Vierde Carifesta XI subcommissie geïnstalleerd in Commewijne

ifDe vierde Carifesta XI subcommissie is gisteren geïnstalleerd in het districtskantoor te Nieuw Amsterdam, Commewijne, door drs. Humphrey Hasrat, secretaris Host Country Management Committee. Met het opzetten van Carifesta XI-petten was de installatie een feit en is de Carifesta subcommissie met haar werkzaamheden aangevangen.
Carifesta is het grootste Caribische kunst en cultuurfestival dat dit jaar van 16 tot en met 25 augustus 2013 in ons land plaatsvindt. Gerard Alberga die benoemd is tot voorzitter van de subcommissie Carifesta Commewijne zegt aan Dagblad Suriname dat de commissie als taak heeft om onze cultuur, onze erfgoed en geschiedenis op een waardige wijze uit te dragen tijdens Carifesta. ‘Wij moeten alle andere landen tonen waartoe wij in staat zijn.’ Volgens Alberga zal de commissie alle Surinaamse culturen tot uiting brengen in haar Carifesta-activiteiten. Commewijne heeft volgens de voorzitter voldoende ervaring in huis om culturele activiteiten te organiseren. Alberga heeft de leden gisteren op het hart gedrukt om hun huisgenoten voor te houden dat zij van nu af aan een zware taak op hun schouders hebben.
Districtcommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne zegt niet te twijfelen aan deze subcommissie. ‘Ik weet dat zij heel hard hun best zullen doen om Commewijne goed uit te dragen.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!