Nieuwe rijbewijzen na bijkans 32 jaar

rijbewijsDe afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname heeft gisteren het langverwachte nieuwe rijbewijs gepresenteerd. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie en procureur-generaal Subhaas Punwasi kregen als eersten het rijbewijs, dat de grootte heeft van een ID-kaart, uitgereikt. Het is na circa 32 jaar dat er nieuwe rijbewijzen worden geïntroduceerd. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie liet gisteren doorschemeren dat het moeilijker zal zijn voor vervalsers om het nieuwe rijbewijs na te maken. De korpschef drukte de manschappen van de afdeling Verkeer op het hart om steeds volgens de regels te handelen. Indien blijkt dat zaken schots en scheef verlopen, zal de korpsleiding genoodzaakt zijn de nodige stappen te ondernemen.
Minister Edward Belfort hamerde erop dat burgers zich er niet voor moeten lenen een vals rijbewijs te kopen. Indien ze hierop betrapt worden, zal onmiddellijk aanhouding volgen, zegt Belfort. Met deze nieuwe rijbewijzen, gemaakt van polyvinylchloride (pvc), kunnen gegevens ook sneller worden nagetrokken. Mensen die voor het rijexamen slagen, zullen binnen een half uur over hun rijbewijs kunnen beschikken. Tot voorheen moesten zij twee tot drie weken wachten. De apparatuur is geleverd door het bedrijf Dyna Soft, terwijl consultant Soerohardjo voor een deel van de software heeft gezorgd.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!