Bedrijfsvergunningen dichterbij certificering

BedrijfsvergunningenOnlangs is het ministerie van Handel en Industrie (HI) van start gegaan met de lancering van het Nationaal Certificeringsprogramma. De afdeling Bedrijfsvergunningen doet ook mee aan het programma. Het systeem dat gehanteerd wordt, is ISO 9001:2008. Dit is een internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het geeft de eigenloop aan voor een kwaliteitsmanagementsysteem dat door organisaties gebruikt wordt om klanttevredenheid te verkopen. Kort gezegd: zeg wat je doet en doe wat je zegt. De systemen bieden aan elke organisatie of bedrijf de ruimte voor verbetering, zolang men zich houdt aan de gestelde eisen. Het is van belang dat je het toepast en ermee gaat werken.
Hanief  Pawirotaroeno en Farrell Matthew hielden in verband met het certificeringsprogramma presentaties voor de directie en staf van HI. Aan de orde kwamen de punten ‘waarom de awareness-meeting’, ‘wat houdt ISO 9001:2008 in’, ‘het belang van kwaliteit’, ‘wat is een ISO 9001-certificaat’, ‘waarom ISO 9001: 2008’ en ‘hoe wordt dat aangereikt’.
Matthew gaf onder meer aan dat deze awareness belangrijk is voor de afdeling Bedrijfsvergunningen, zodat een ieder kan weten waarmee de afdeling bezig is. Daardoor kan er ook draagvlak worden gecreëerd. De participatie van de afdeling is van belang, omdat de medewerkers degenen zijn die kunnen aangeven wat er mis gaat, met welke problemen ze zitten en waar het vast zit om zodoende het proces te kunnen versnellen. De uiteindelijke realisatie van ISO 9001:2008 kan dan met succes afgerond worden. De streefdatum voor certificering van de afdeling is eind november 2013.
 

error: Kopiëren mag niet!