Antidiscriminatie-week 2013: Cultural Integration: A must!

De jaarlijkse antidiscriminatie-week gaat dit jaar samen met Carifesta. De Caricom Youth Ambassadors hebben dit jaar als thema ‘Cultural Integration: A must!’ De slogan is ‘Meki un wroko tra fasi, no meki discriminatie de yu basi’.
De jaarlijkse antidiscriminatie-week gaat op 16 maart van start op het Valliantsplein met enkele activiteiten. Op 17 maart is er van 12.00 – 17.00 uur in het Openlucht Museum een fun day. Op deze dag zullen kinderen die slachtoffer zijn van stigma en discriminatie in het zonnetje worden gezet. Op 18 maart wordt er van 17.30 – 20.00 uur in het CCS een oriëntatieworkshop gehouden voor jeugdvertegenwoordigers. Op 20 maart wordt er een ‘Crea Expo’ gehouden in Tori Oso. Met de Crea Expo worden de jongeren van voj-scholen in de gelegenheid gesteld om op een creatieve manier, middels kunst, tot uiting te brengen hoe zij stigma en discriminatie ervaren.
De activiteiten in Tori Oso beginnen om 16.30 uur. Op 21 maart worden kransen gelegd bij het Antidiscriminatie-monument aan de Domineestraat. Op 21 maart wordt eveneens een open mind forum gehouden in The President. Tijdens het open mind forum zullen jongeren in de gelegenheid worden gesteld om op een expressieve manier uiting te geven aan hun beleving c.q. visie van antidiscriminatie. De antidiscriminatie loop is op 22 maart. Tijdens deze loop demonstreren jongeren hun eenheid tegen racisme en discriminatie. Na de loop is er een cultureel festijn op het Onafhankelijkheidsplein. De antidiscriminatie-week wordt afgesloten met een awardceremonie. De award is voor een Surinamer die in zijn of haar werk een voorvechter is voor het uitbannen van stigma en discriminatie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!