Kurban- Baboe beëdigd tot Surinaamse ambassadeur in Guyana

Kurban- Baboe beëdigd tot Surinaamse ambassadeur in GuyanaNisha Kurban- Baboe is gisteren door president Desi Bouterse beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Guyana. Tijdens de beëdigingceremonie was de president vol lof over het goede werk dat door de voormalige ambassadeur, Manorma Soeknandan, is verzet. Hij geeft aan dat de regering na haar aantreden Soeknandan had gehandhaafd, ondanks dat zij uit een andere kamp kwam. Hij gaf haar ook de nodige erkenning, want volgens de president heeft zij mede bijgedragen aan het feit dat Suriname een goede beurt heeft kunnen maken tijdens zijn voorzitterschap van Caricom.
Volgens de president heeft sinds het aantreden van de regering Bouterse- Ameerali het buitenlands beleid een drastische verandering ondergaan betreffende de samenwerking en relatie met de grens- en buurlanden. Voor hem zijn integratie en een strategische alliantie de pijlers van een goede samenwerking met de buurlanden. Het beleid van Suriname heeft sindsdien ook een verandering ondergaan. De basis van een goede samenwerking tussen Suriname en Guyana werd gelegd door de voormalige president van Guyana, Bharat Jagdew. Deze samenwerking wordt verder ter hand genomen door de huidige Guyanese president, Donald Ramautar.
Over de nieuwe ambassadeur zegt de president dat zij de oogappel is van de partij. Hij sprak haar bemoedigende woorden toe en gaf aan alle vertrouwen in haar te hebben. Kurban – Baboe zegt zich te realiseren dat de diplomatieke wereld een andere is. Zij is ervan overtuigd dat gezien haar opleiding, ervaring en opgedane kennis in het afgelopen anderhalf jaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken, zij een goede basis heeft om op een succesvolle manier haar weg te vinden in de diplomatieke wereld van vandaag. De nieuwe ambassadeur beloofde  uitvoering te zullen geven aan het buitenlands beleid van Suriname, maar in het bijzonder het beleid met betrekking tot de grens- en buurlanden om te komen tot een hechtere  bilaterale  relatie en samenwerking met buurland Guyana.

error: Kopiëren mag niet!