Staatsolie kijkt buiten de grenzen

‘Het heeft er veel van dat Staatsolie nu ook buiten de Surinaamse grenzen zal uitkijken naar businessmogelijkheden’, zegt Noah Brenner. Onze olieproducent hoopt haar ervaringen op het gebied van onshore-boringen te delen met Trinidad & Tobago, wanneer dit Caribisch eiland haar pogingen voor de eigen onshore-activiteiten opstart. ‘In de onshore-activiteiten zijn wij ook geïnteresseerd’, zegt waarnemend directeur Wim Dwarkasing van Staatsolie. ‘Als het zover is gaan we op informatie uit en dan kijken we wel hoe het verder afloopt.’
De gesprekken beginnen niet eerder dan medio februari. Energieminister Kevin Ramnarine van Trinidad heeft eerder gesteld dat hij wil werken met bestaande Trinidadiaanse bedrijven, maar buitenlandse maatschappijen sluit hij niet uit. De Trinidadiaanse regering kijkt ook uit naar bedrijven die belangstelling hebben voor offshore-activiteiten waarvan de voorbereidingen later dit jaar van start gaan. Maar daar heef Staatsolie, volgens Dwarkasing, geen belangstelling voor.  Staatsolie gaat voor werken aan land tijdens deze eventuele eerste buitenlandse tocht.
‘We zijn als maatschappij nog te klein om offshore-activiteiten in het buitenland uit te voeren. Tot nog toe hebben wij ons bezig gehouden met de onshore-activiteiten. Daarmee hebben wij genoeg ervaring opgedaan, laten wij het daarom bij onshore houden.’
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: