Gevraagd: een advocaat met kennis en verantwoordelijkheid

Dit is haast onmogelijk in Suriname. Dit is de reden dat de rechtspraak in Suriname vele onnodige slachtoffers maakt en dat gaat helaas nog steeds door, omdat de kennis ontbreekt. Helaas is de politie ook niet in staat om te helpen het recht te laten zegevieren.
Wat dit aangaat, kan ik gerust stellen dat we leven in een zogenaamde rechtstaat.
Een hele heisa als het gaat om een amnestiewet, terwijl de rechtspraak al jarenlang grote slachtoffers maakt. Een vrouwelijke rechter is al zo vaak in opspraak geweest, maar wat wordt daar nou aan gedaan? Helemaal niets.
Zo vaak is er al geschreven en gezegd dat de rechtspraak nette burgers tot criminelen maakt. Maar dat blijkt tot nu toe aan dovemansoren te zijn gezegd.
Onkunde van de politie maakt dat vele strafrechtzaken gewoon worden verwezen naar de civiele rechter, omdat ze de kennis niet hebben om de zaken te behandelen. En dan wordt er steeds gezegd dat men respect moet tonen voor de politie! Was er maar een mogelijkheid om als burger naar het Hof van Justitie te stappen, dan had je als burger toch nog een gevoel dat er nog recht was. Je staat gewoon machteloos tegen al dit soort hordes die worden opgeworpen. Ik heb twee jaar geleden een advocaat ingeschakeld om mijn zaak in hoger beroep   verder te behandelen. Nu na twee jaar is men overgegaan tot executie. Als ik mijn advocaat nu vraag wat er aan de zaak is gedaan de afgelopen twee jaar, dan blijkt dat er geen enkele actie is ondernomen om de executie te stoppen, terwijl ik wel direct SRD 800 moest storten voor de advocaat.
Nu bel ik een andere advocaat op en die zegt dat de fout is dat ik het verweer toen zelf heb gedaan en geen advocaat heb ingeschakeld; maar een advocaat die SRD 800 direct vraagt en twee jaar lang de zaak laat voor wat het is, kan je toch liever niet nemen.
Welke advocaat is dan de juiste met verantwoordelijkheid?
Kan je als burger van dit land ook een aanklacht indienen tegen een advocaat die wel vanaf het prille begin zijn honorarium opeist en daarna de zaak laat liggen zoals het begonnen was? Wie beschermt de burger in deze? Natuurlijk gaat men stellen dat het mogelijk is. Maar wordt dat nou echt gedaan? Hebben wij naar analogie van een medisch tuchtcollege  en OPZ bij de politie, ook wel een tuchtcollege waar wij advocaten kunnen aanklagen? Is er überhaupt een advocaat die een rechter durft aan te spreken op een vonnis dat is uitgesproken op ondeskundigheid? Ik ben haast geneigd een beloning uit te geven aan degene die mij een advocaat kan aanwijzen die deskundig is en zijn/haar verantwoordelijkheid kent.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: