Ook Brokopondo krijgt te maken met suïcide

Niet alleen de districten aan de kustvlakte krijgen te maken met suïcidegevallen. Ook het district Brokopondo is opgeschrikt door twee zelfmoordpogingen met een dode als gevolg. Dat zegt BEP-parlementariër Ronny Asabina in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt zich zorgen te maken over deze ontwikkeling in Brokopondo. ‘We hebben pas een maand terug een jongeman, muzikant van beroep, gehad die gramaxone heeft ingenomen en hierdoor het leven heeft gelaten. Gisteren heb ik meegemaakt dat een andere jongeman ook een fles gramaxone heeft ingenomen en in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. Ik hoop dat hij snel weer de oude wordt, maar de kans is klein’, aldus Asabina.
Asabina zegt dat de jongeman niet aanspreekbaar is, waardoor een ieder in het duister tast omtrent de oorzaak van de zelfmoordpoging. ‘In zes weken tijd hebben we vier gevallen van zelfmoord gehad en ik begin me nu zorgen te maken.’ Asabina vraagt zich af welke oorzaken ten grondslag liggen aan de zelfmoordpogingen. Volgens Asabina is het tijd geworden om aan de bel te trekken bij de autoriteiten. Hij vindt het belangrijk dat er nagedacht wordt over preventie.
Niet lang terug heeft de Unie van Surinaamse Vrouwen (UvSV), onder leiding van Asha Mungra, aan president Desire Bouterse gevraagd om een presidentiele commissie in te stellen die het suïcidevraagstuk moet helpen oplossen. Echter heeft de president niets van zich laten horen. De UvSV heeft reeds eerder aangegeven dat de trend van zelfmoord zich niet alleen in Nickerie voordoet, maar dat het steeds verder gaat richting andere districten.

error: Kopiëren mag niet!