Parmessar en Pahlad hebben spreekverbod van Bouterse

ParpahDe NDP-parlementariërs Rabin Parmessar en Charles Pahlad, die elkaars concurrenten dreigen te worden in Wanica, hebben een spreekverbod opgelegd gekregen van president Desi Bouterse. Geen van de parlementariërs mag praten over de spanningen die zijn ontstaan in Wanica over deze twee DNA-leden. Terwijl een groep van de NDP aangeeft dat ze Parmessar liever terug wil hebben in Wanica en niet meer staat achter Pahlad, beweert een andere groep dat ze achter Pahlad staat en hem aanmerkt als de coördinator van NDP Wanica. ‘Ik wil u verwijzen naar de leider van de NDP. Hij kan u meer vertellen’, is het enig commentaar van Parmessar. Ook Pahlad verwijst de redactie naar Bouterse en zegt dat hij nog niet wil reageren. De structuren van de partij zijn in het geweer gekomen tegen de bewering al zou er een strijd zijn ontstaan tussen de twee NDP-parlementariërs.
In een gesprek zegt rr- lid Radjen Ramkhelawan verbaasd te zijn om te vernemen dat een groep NDP’ers niet meer zou staan achter Pahlad en Parmessar terug wil. ‘We horen nu pas dat er een battle gaande is tussen Pahlad en Parmessar. Wij weten dat de leider van de partij, Desire Bouterse, heeft besloten Pahlad te maken tot de trekker van Wanica en een ieder dient zich hieraan te houden’, aldus Ramkhelawan. Hij zegt dat binnen de partij er geen vijandige stemming te bespeuren valt en betreurt het dat enkele rr- voorzitters op eigen houtje uitspraken hebben gedaan.
Volgens Ramkhelawan is recent nog een partijbijeenkomst gehouden op Kwatta waarbij vrede en saamhorigheid duidelijk te bespeuren zouden zijn. Intussen hebben de verschillende rr- en dr-leden en structuren van de NDP middels een persbericht gemeld dat ze zich distantiëren van de gedane uitspraken van de 7 ressortvoorzitters. Deze voorzitters zouden hebben beweerd dat ze Parmessar terug willen in Wanica. Volgens de leden van de NDP in het district is er vanaf het prille begin met Pahlad een goede communicatie geweest. De NDP-voorzitter heeft recent nog zelf bevestigd dat er spanningen zijn binnen de NDP tussen NDP’ers. Eerder waren er ook spanningen tussen NDP’ers in het district Saramacca. Ook in dit district melden bronnen dat er facties zijn binnen de partij die elkaar lokaal bestrijden.

error: Kopiëren mag niet!