Regillio Dors: ‘Problemen gemeenschap besproken op hoorzitting Wageningen’

Jeugdparlementariër van Nickerie, Regillio Dors, is hoopvol gestemd nadat deze de laatst gehouden hoorzitting heeft bijgewoond. Als kind van het rijstdistrict zag hij het als zijn plicht om ook enkele kanttekeningen te plaatsen. Zo heeft deze jeugdige ter sprake gebracht het voornemen van deze regering dat Wageningen een eigen modern ziekenhuis krijgt. Echter heeft de overdracht van de grond, waarop het oud ziekenhuisgebouw nu staat, aan het ministerie van Volksgezondheid nog niet plaatsgevonden. ‘De grond hoort nog steeds de SML toe. Tijdens een NDP-vergadering heb ik begrepen dat het SML-bestuur niet echt willing is hieraan mee te werken. Ik zal heel blij zijn, samen met de totale gemeenschap van Wageningen, als er een modern ziekenhuis kan komen.’ Momenteel moet een ieder die gebruik wil maken van ziekenhuisdiensten naar Nickerie reizen. Er worden daarbij extra kosten gemaakt.
De hoorzitting was druk bezocht en verscheidene problemen zijn op tafel gelegd. Op vrijwel alle scholen is er een tekort aan wachters en interieurverzorgers. De gemeenschap eist ook van deze regering dat er genoeg gecommuniceerd wordt, zodat zij op de hoogte is van de te nemen ontwikkelingsplannen. Ook het kantoor van Sport en Jeugdzaken zou niet jeugdvriendelijk genoeg zijn. Daarnaast is het maar een kleine groep die voordelen heeft aan de diensten die dit kantoor biedt. ‘Dit kantoor wordt door één persoon in bedrijf gehouden en deze schijnt de alleenheerser te willen zijn. Ik heb dit tot vijf keren toe aangehaald in het Jeugdparlement, maar vanuit de zijde van de minister worden er geen maatregelen getroffen. Er is totaal geen sprake van een jeugdbeleid in Wageningen’, vertelt Dors aan DBS.
De NJP’er is voornemens de president een schrijven te richten, waarin alle misnoegen worden aangekaart. ‘Welke politieke consequenties zullen volgen, weet ik niet. Maar het moet gewoon gezegd worden dat op jeugdgebied er helemaal geen beleid is en dat er ook niet aan gewerkt wordt.’
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: