Ingesloten politieagenten wachten nog op een beslissing

De rechter-commissaris heeft nog geen beslissing genomen in de zaak tegen de twee politieagenten van Leiding 9A. Gedurende het onderzoek blijft het tweetal aangehouden. Aan de wetsdienaren A. en L. wordt het verwijt gemaakt dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing. Volgens verklaring van een verkeersdeelnemer hebben de politieagenten tijdens een snelheidscontrole een man gedwongen om een geldsbedrag van vermoedelijk SRD 150 af te staan. Indien hij niet zou instemmen hiermee, zou hij voor een veel hoger bedrag op de bon worden geslingerd. De raadslieden van de twee verdachten hadden op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering een verzoek ingediend om de vrijheidsbeneming op te schorten c.q. op te heffen. De rc zal vandaag de beslissing nemen of de aanhouding rechtmatig of onrechtmatig is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: