Dc Jiawan hekelt tegenwerking bepaalde bestuursambtenaren

1 Dc Jiawan hekelt tegenwerking bepaalde bestuursambtenarenDistrictscommissaris (dc) Rawien Jiawan hekelt het feit dat enkele bestuursambtenaren hem zouden tegenwerken. ‘Het overgrote deel werkt wel samen om doelen te bereiken, maar je hebt ook een groep die bewust informatie achterhoudt om zo de dc in een kwaad daglicht te stellen’, zegt hij. Op de hoorzitting van ressort Houttuin werd één van deze gevallen belicht door de dc.
Het echtpaar Soekhoe-Bansie die op zondag 27 januari zijn diamanten huwelijk vierde, wachtte op de onvergetelijke dag tevergeefs op dc Jiawan voor de officiële felicitaties namens de president. Tot drie keer toe waren bestuursambtenaren in de loop van de dag van het 60-jarig huwelijk bij de familie geweest om gegevens te verzamelen en deze op te sturen naar de dc. De familie werd ook verzekerd dat de dc om 11.00 uur aanwezig zou zijn voor de felicitaties en de overhandiging van een gesloten enveloppe namens de overheid.
Toen na ruim 2 uur wachten slechts enkele bestuursambtenaren kwamen opdagen, werd duidelijk dat de dc niet zou komen. Een paar telefoontjes later bleek dat Jiawan niet op de hoogte gesteld was dat er sprake was van een diamanten huwelijk van het echtpaar Soekhoe-Bansie. Onderzoek bracht naar voren dat de ressortleider van BO Houttuin ook geen rapportage had gekregen van de bestuursambtenaren die de gegevens verzameld hadden.
‘Dit is niet het eerste geval dat ik meemaak. Ook in andere ressorten heb ik dit probleem gehad. De bestuursambtenaren beloven de mensen dat de dc zeker zal komen, terwijl we van niets op de hoogte zijn’, zegt Jiawan, die zijn gal spuugde richting de ambtenaren die hem proberen te saboteren.
Het echtpaar Soekhoe-Bansie heeft zijn enveloppe nog steeds niet ontvangen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: