Ashley Vin Little Miss Suriname 2013

1 Ashley Fink Little Miss Suriname 2013‘Ons hard werken is beloond. We waren elke dag tot laat bezig. Ik met het maken van haar kleren en zij met de trainingen. Het is gewoonweg geweldig dat zij heeft gewonnen.’ Woorden van een blijde en emotionele Muriel Marengo, pleegmoeder van Ashley Vin. De 11-jarige Vin, leerlinge van klasse 6 van OS Dambrandersgracht, is zaterdagavond in een uitverkochte Congreshal uitgeroepen tot Little Miss Suriname 2013. Vijftien kandidaten in de leeftijdsklasse van 5 tot 12 jaar gingen de strijd aan. Ashley won de harten van de vijfkoppige jury, waarin ook Stephanie Gentle, Miss Suriname 2011, zitting had. Op de tweede plaats eindigde Anysha Kartodikromo. Cherrely Willemzorg eindigde op de derde plaats. Tannisha Spa werd vierde en de 5-jarige Chenneley Phillip, de jongste kandidaat, werd vijfde. Op deze avond zijn er ook prijzen uitgereikt voor subtitels. Nandini Patadin werd uitgeroepen tot Miss People’s Choice. Romelsa Plein werd door Oriel Production, de organisator van Little Miss Suriname, gekozen tot Miss Effort. De officiële fotograaf van Little Miss Suriname, Brian’s Video and Photo Production, koos Gail Soemo als Miss Photogenic. Laquisha Buitenman werd door de overige contestanten gekozen tot Miss Sympatica. Vin won ook de Best Talent titel.
De vijftien contestanten kwamen op in twee rondes, de talenten en de gala-ronde. Wederom hebben onze Surinaamse kinderen bewezen heel veel talent te hebben. Zang, drama, belly dance, Bollywood, capoeira, fluit bespelen, Javaanse dans, chutney, salsa, awasa en kathak dans volgden elkaar snel op. Wat heel mooi was om te zien, is dat Oriel production dit jaar gemeend heeft om ook de moeders van de vijftien kleine missen aan het werk te zetten. De moeder die gezorgd had voor het allermooiste en creatiefste decor met toebehoren kreeg van de organisatie een award en bloemstuk. De overige veertien moeders kregen elk een bloemstuk. De moeder van Spa won de Best Decor Award. Zij had bij de talentenronde van haar dochter, zang en dans, gezorgd voor back-up dansers die het geheel heel mooi maakte. Tijdens de talentenronde ging het publiek letterlijk uit zijn dak. Families en vrienden van de missen waren met ballonnen, toeters en bellen gekomen naar de Congreshal om de kleine missen aan te vuren.
Na een toch wat te lange pauze begon de Galaronde, waarbij de vijftien missen opkwamen in hun mooie en sierlijke galajurken. Kort hierna werd de top vijf bekendgemaakt. De finalisten kregen elk een vraag van een jurylid. Door een fout van jurylid Wendel Setropawiro, Mister Suriname B-klasse, moest Kartodikromo haar vraag twee keren beantwoorden. De flinke Kartodikromo scheen minder last te hebben van de zenuwen dan jurylid Setropawiro. Zij gaf een flink antwoord op de vraag waarom het belangrijk is om beleefd te zijn. De andere vragen handelden over het hebben van vrienden, waarom school belangrijk is, gezonde voeding en netheid. De maandenlange trainingen hebben hun vruchten afgeworpen, de vijf finalisten hebben elk hun vraag heel goed beantwoord.
Ondanks een mooie show zijn er op deze avond toch enkele kleine kinderziektes geweest. Aan het begin van de show zong een zangeres het Surinaams volkslied zonder dat zij aan of af werd gekondigd. De mc van de avond, Cliff Witteman, was af en toe te lang van stof.  Little Miss Suriname 2012, Tais Sabajo, deed haar laatste ereronde zonder dat zij werd aangekondigd. Ook werd niet gezegd waarvoor zij een award kreeg. Ondanks deze kleine missers was het publiek eens met de keuze van de jury dat Vin de nieuwe Little Miss Suriname is.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: