Tamsiran woedend op Vishnudatt

1 Tamsiran woedend op VishnudatDe ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) en parlementariër Ronny Tamsiran is woedend op NDP-parlementariër Theo Vishnudatt, omdat deze zou hebben gezegd dat de leidinggevende van de Dienst der Domeinen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Rudi Somojono, de laan uitgestuurd moet worden door minister Ginmardo Kromosoeto. Dit, omdat hij fouten zou hebben gemaakt bij het uitgeven van grondbeschikkingen. ‘Ik ben een coalitielid en Vishnudatt ook. Als er misverstanden en fouten zijn gemaakt bij de Dienst der Domeinen, moet je niet een twee drie wereldkundig gaan maken dat de minister deze persoon moet bedanken, maar je hoort eerst intern over dit probleem te praten en het binnenshuis op te lossen.’
Bovendien moet eerst onderzocht worden of deze Somojono werkelijk fouten heeft gemaakt, omdat volgens ons onderzoek dat totaal niet het geval is. Maar de naam van de man is wel door het slijk gehaald. Ik denk dat Vishnudatt nu wel netjes kan opstaan om te zeggen dat hij een fout heeft gemaakt, net zoals hij rende om het probleem wereldkundig te maken’, aldus Tamsiran. Somojono is lid van PL. Tamsiran zegt dat de partij achter Somojono staat, omdat die met de zegen van de PL als leidinggevende binnen de Dienst der Domeinen zit. Somojono zou volgens Vishnudatt aan twee broers een bereidverklaring hebben gegeven, echter zegt Tamsiran dat de bereidverklaringen niet zijn gegeven aan twee broers, maar aan twee verschillende personen die toevallig dezelfde naam dragen.
‘De informatie van Vishnudatt is onjuist. Hij is geen jurist, ik ben ook geen jurist. Laat de jurist maar kijken of Somojono verkeerd heeft gehandeld of niet’, aldus Tamsiran. Hij zegt dat het bekend is dat Vishnudatt in de wandelgangen zou hebben gezegd dat hij Somojono weg wilt hebben van de Dienst der Domeinen en een andere persoon op zijn plaats zou willen zetten. Tamsiran zegt dat hij de uitspraken van Vishnudatt hekelt en dat de minister niet zonder meer moet overgaan tot het ontslaan van Somojono.
‘We zijn bezig met politiek. Ik vind het jammer dat hij iemand van ons die al jaren op die post zit op deze manier schade probeert te berokkenen, terwijl er nooit eerder klachten zijn geweest tegen deze persoon. Alleen omdat Somojono Vishnudatt niet heeft ontvangen enkele keren, gaat hij over tot zulke uitspraken’, aldus Tamsiran. Hij vraagt aan de minister eerst een onderzoek te plegen voordat er beslissingen worden genomen. Dagblad Suriname trachtte een reactie van Vishnudatt te krijgen, maar hij bleef onbereikbaar.

error: Kopiëren mag niet!