Abdoelgafoer herkozen als MDG – jeugdambassadeur

1 Abdoelgafoer herkozen als MDGFaizel Abdoelgafoer is herkozen als Millennium Development Goals (MDG)-jeugdambassadeur van Suriname. Tijdens een openbare vergadering van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) is hij als enige man uit drie kandidaten met de meeste stemmen gekozen. Van de 25 jeugdparlementariërs zetten 20 hun krabbel voor Abdoelgafoer. Samen met hem mag ook Jill Kromosoeto zich MDG-jeugdambassadeur noemen. Ze eindigde op de tweede plaats met 14 stemmen en liet Mujinka Pinas met 10 stemmen achter zich. De top 2 zou gekozen worden.
De 23-jarige universiteitsstudent Abdoelgafoer heeft afgelopen jaar zich enorm ingezet voor de jeugdsport samen met een paar NJP-leden. Hij was ook verantwoordelijk voor het uitdelen van ruim 11.000 schoolpakketten aan kinderen. Abdoelgafoer gaat ook pleiten voor verhoging van de kinderbijslag. De nieuwe vrouwelijke ambassadeur Jill Kromosoeto vervangt Abigail Misiedjan. Kromosoeto is ook universiteitsstudent. Ze is president van Leo Club Gado Tjo. Hoewel haar naam nieuw is, is ze allang bezig met jeugdwerk, vooral in UNFPA-verband.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: