De Verrekijker………. Wilfred H Molly Nog eens ons voetbalgebeuren!

Sinds kort schijnt er een haast onopvallende verbetering te zijn ingetreden in de verschillende door de “vingers te kijken regels”, die het hoofdbestuur van de SVB hanteert. Het bestuur blijft namelijk tegen de regels in medewerking verlenen aan enkele hoofdklasse clubs om de strenge Fifa regel met betrekking tot de U-jongeren ploegen te negeren. Wat echter wel heeft plaatsgevonden, is de verbetering van de accommodatie van het Robinhood sportcentrum. Het enige euvel is dat er op de begane grond bedroefd weinig zitplaatsen zijn aangebracht. Het gevolg is dat bezoekers soms de weinige zittende gasten ernstig belemmeren in hun uitzicht op het veld. Dit werkt irriterend op de zittende supporters. Maar zoals in ons vorig artikel aangehaald blijft de kritiek op het hoofdbestuur die maar constant door de vingers kijkt zonder toepassing van de strenge Fifa-regels. Er worden immers geen standplaatsen meer in de stadions toegestaan.
Bij competitiewedstrijden, waarbij het sportcentrum als thuishaven gebruikt wordt, dienen de 4 ( vier) hoeken op het speelveld – zoals het hoort – van een neutrale vlag voorzien te worden die in geen geval de kleuren van de club mogen hebben.
Ook aan de zitplaatsen van de reservespelers en trainer (de dug-out) moet er nog voldoende gesleuteld worden.
De grote afwezigheid van de EHBO wordt vanaf er een vergoeding gevraagd is, in de schoenen van de verenigingen geschoven.
Gelet op de regels van de Fifa is er helaas nog ontzettend veel werk aan de winkel bij de verschillende accommodaties waar er gevoetbald wordt onder toezicht van dit huidig bestuur. De controle van de accommodaties laat zo te zien nog veel te wensen over.
Het sterke vermoeden bestaat dat het hoofdbestuur met het oog op de naderende bestuursverkiezingen geen onpopulaire maatregelen durft te treffen.
Zoals eerder hierboven vermeld en ons eveneens bekend is er tot heden geen verandering gekomen in de toepassing van de strenge Fifa-regeling, waarbij alle hoofdklasseverenigingen verplicht zijn enkele U-klasse jongere ploegen eropna te houden. Het hoofdbestuur blijft oogluikend toezien dat bepaalde clubs niet hoeven te voldoen aan deze verplichting. Een duidelijke vorm van meten met twee maten. De ene moet zich wel aan de regels houden en de andere wordt daarvan vrijgesteld. In feite is het een onvoorstelbaar (wan)gedrag van dit overkoepelend orgaan van de voetbalsport in Suriname. Een zeer ongezonde situatie. Bedoelde verplichting vraagt immers bijzonder veel aan financiële middelen van de traditionele ploegen, waardoor die moeilijk aan andere activiteiten zoals het kopen van de beste spelers mee kan doen. De vrijgestelde ploegen door de SVB van deze strenge Fifa- regel buiten deze situatie gestadig uit en misbruiken die door daarnaast naar hartenlust U-20 spelers te kopen uit de kweek van U-klasse jongeren van de traditionele ploegen, die zich wel streng dienen te houden aan de Fifa-regels van kwekers. Een vrijbrief waaraan het hoofdbestuur zich blijft bezondigen. Het is ook nog opvallend dat juist aan deze verenigingen die er financieel beter voorstaan doordat die over een voorzitter (eigenaar) beschikken, die goed in de centen zit en een deel daarvan aan de club wil besteden, die uitzondering wordt verleend om geen kweek van jongeren eropna te houden. Deze vreemde houding van het hoofdbestuur laat denken aan oneffenheden in de financiële sector. Geen wonder dat – althans zoals wij van bepaalde zijde hebben vernomen – met nadruk deze klacht zal worden doorgespeeld aan de Fifa.
Momenteel staat zo goed als alles wat de nationale ploegen betreft volkomen stil. Er zijn geen tekenen waar te nemen dat er spoedig naar de verbetering van het spelniveau van deze tak van sport onder dit hoofdbestuur zal worden gestreefd. Ofschoon de voorzitter in meerdere interviews heeft verklaard zich niet beschikbaar te stellen voor nog een termijn als zodanig, zijn velen de mening toegedaan dat hij met een geheel ander team het wel beter zou kunnen doen. Weer anderen zien liever zijn hielen.
Willen de voetballiefhebbers in Suriname nog heel lang genieten van een aanvaardbaar niveau van deze zeer populaire tak van sport, dan zullen zij dit keer goed, en eigenlijk heel goed te werk moeten gaan om een echt geschikt team samen te stellen om ons voetbal naar het gewenste niveau te tillen. De verenigingen onderling moeten slechts die lieden weten te kiezen die daadwerkelijk hun schouders met liefde onder het vele werk willen plaatsen. Wij moeten niet in zee gaan met sierpaarden, die de zaak ten eigen bate willen gebruiken en voor de rest geen hart hebben voor deze mooie tak van sport.
Van deze zijde een goed pad toegewenst aan kiezers en liefhebbers van voornoemde sport. Het wachten is op het nieuw te kiezen hoofdbestuur.

error: Kopiëren mag niet!