Het overdenken waard

Info Act
Werkelijk een programma waar ik graag naar kijk. Ik vind het vaak prettig om op de hoogte te blijven van voornemens en activiteiten van de overheid. In het laatste programma zag ik het ontwerp van de nieuwe snelweg en dat vond ik geweldig. Het zag er heel mooi uit en het is een weg die er in feite al lang had moeten zijn. Ik voelde mij trots dat we nu veel verder kijken. Toch was ik ook verbaasd. Ik zag in dat filmpje dat er een of meer invoegstroken kwamen waardoor we konden invoegen op de nieuwe weg. Wat mij nou zo verbaasde, was eigenlijk dat velen in Suriname, en zelfs rijinstructeurs, niet eens weten hoe op een verkeersplein te rijden. Hoe moet het dan met het invoegen op een weg waar 80 km/u wordt gereden? Ik zie het al helemaal voor me dat iemand met een snelheid van 30 km/u komt invoegen op een weg waar 80 km/u wordt gereden. Invoegen wil zeggen dat een ieder zijn of haar snelheid al op de invoegstrook dient aan te passen zodat het invoegen geen belemmering vormt voor de weggebruikers op de weg waar ingevoegd wordt. Ik hoop in ieder geval dat hier ook aandacht aan zal worden besteed zodat we niet meer verkeersslachtoffers gaan krijgen.
Politieoptreden
Ik rij van de week op de Ringweg en zie op een afstand een groep mensen staan en een op de grond zitten. Ik vermoedde dat er een ongeval had plaatsgevonden en dat bleek al gauw inderdaad het geval te zijn. Ik zag een zwaar beschadigde personenauto op de weg staan met mensen eromheen. Onder de mensen zag ik ook twee politieambtenaren lopen. Ik vond de gehele situatie nou niet echt veilig om te werken en sprak één van de politieambtenaren aan. Ik vroeg hem waarom hij zijn dienstvoertuig op het trottoir had geparkeerd, terwijl hij juist met zijn dienstvoertuig met zwaailichten, een veilige situatie zou kunnen creëren voor zichzelf en voor de andere weggebruikers. Het lijkt mij normaal dat de politie altijd zorgt voor een veilige situatie. Maar neen, meneer de agent was resoluut in zijn besluit. Dat gaat hij niet doen want als een of andere gek tegen zijn dienstvoertuig zou rijden dan zou hij de schade moeten betalen. Gezien de reactie, verbaast het mij dan ook helemaal niet om steeds te horen of te lezen dat burgers geen hoge dunk hebben van de politie.
Een ander geval
Het is 06.30 in de morgen wanneer ik wakker schrik van gebonk op het raam. Ik spring uit bed en wordt aangesproken door een kennis. ‘Mama heeft een hartinfarct.’ Ik ga zo snel als mogelijk er naar toe  en tref haar aan, hevig zwetend met veel pijn op de borst. Ik bel 113, maar helaas. Geen bereik. Ik neem haar in de auto en rij met hoge snelheid naar het Academisch Ziekenhuis. Tijdens het rijden probeer ik nog steeds 113, maar helaas. Omdat ik met hoge snelheid reed, belde ik 115. Ik kreeg een slaperige man aan de telefoon die mijn verhaal aanhoorde en zei: ‘Je moet 113 bellen’. Ik zei dat het niet lukte. Je moet het blijven proberen, zei hij. Ik had verwacht dat mijn beste kameraad zou vragen waar ik reed en direct politieassistentie zou regelen om mij verder te begeleiden naar het ziekenhuis, maar helaas. De mensen op de meldkamer kunnen zich in geen enkele situatie inleven dus hoe kunnen ze nou actie ondernemen om iemand in nood te helpen. Nee, de politie moet nog veel leren, maar het tekort aan inzicht is volgens mij niet bij te brengen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: