Dc blij met afdeling Huiselijk Geweld in nieuw politiebureau

100_3691Dc Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca vindt het belangrijk dat er een afdeling voor Huiselijk Geweld komt in de nieuw te bouwen politiepost Groningen. Gisteren werd de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw door Ramdhani. ‘Doordat slachtoffers van Huiselijk Geweld nu in zijn of haar eigen district geholpen kan worden, wordt de drempel voor deze groep verlaagd’, zegt de dc.
Het gebouw zal een lengte hebben van 25 meter en een breedte van 13,4 meter. Het komt te staan in de verlengde van de oude politiepost. In het nieuw gebouw zullen verschillende afdelingen worden gehuisvest, zoals de GPK, Verkeers unit, Huiselijk Geweld, vergaderzaal en een huis van bewaring voor meer dan 30 personen. Ramdhani zegt heel blij te zijn met dit project, daar de huidig politiepost heel klein is en het cellenhuis in een slechte staat verkeert. ‘Met de nieuwbouw zal de dienstverlening beter zijn.’
De Gewestelijke Politiecommadant (GPK) van Saramacca, Tjanderdat Gopal, en zijn manschappen zijn zeer ingenomen met dit project. Dit betekent dat zij niet meer in een krappe ruimte hun werkzaamheden zullen hoeven uit te voeren. De bouw werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Balwantghier en zullen ruim 6 maanden duren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: