Commissie moet Centrale Markt herstructureren

IMG_6054Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling heeft de Commissie Herstructurering Marktwezen geïnstalleerd. Dit ter regulering van het totale marktwezen in Suriname, maar in het bijzonder de Centrale Markt Paramaribo (CMP). De commissie staat onder leiding van Raymond Landburg, gewezen districtscommissaris. Verder hebben zitting in de commissie Georgette Debidien (jurist), Nathalie Breinburg (RO), Maikel Wormer (Milieu- en Gezondheidsdienst), Stefanus Korendam (marktmeester CMP), de heer Jangbahadoor (marktpolitie), Jerry Slijngaard (NCCR), Harrypersad Bodhitewarie (Agras) en de heren Charlton Lieuw-Choy en Nandkoemar Nihora (beiden van de belangenorganisatie van de markt).
De Commisie heeft de taak om een assessment van de middagmarkt Paramaribo te doen en voorstellen ter regulering hiervan. Evaluatie van de standgeldgelden en voorstellen doen voor aanpassing, evalueren van alle overeenkomsten binnen de CMP en ontwerpen van modelcontracten voor diverse groepen. Verder moet ze voorstellen doen voor de aankomst- en vertrektijden van groothandelaren en aanpassen van de marktwet.
De minister heeft aangegeven dat er zich een heleboel calamiteiten voordoen binnen het marktwezen en dat er een oplossing hiervoor moet komen. De overheid heeft de taak om ordening te brengen in het marktwezen, maar als zij optreedt dan stuit zij op de individuele belangen van personen. Hij vertelde verder aan de aanwezigen dat er gekeken moet worden naar het totaal plaatje, zodat zaken op een goede manier wordt opgelost. Het onderhoud van de CMP en het innen van standgelden verdienen extra aandacht.
De minister heeft de commissie op haar taken gewezen. Hij verwacht dat dat ze in de komende periode hard aan slag zullen gaan om werkbare oplossingen te brengen aan de problemen binnen het marktwezen. Alle ingrediënten zijn er om goed werk te verrichten zei hij tot slot.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: