Seeka wil BEP terug in A Combinatie

A Combinatie-partij Seeka zal er alles aan doen om de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) terug in het schip van de samenwerkende Marronpartijen (Abop en Seeka) te krijgen. Zoals Seeka-topman Oscar Flakkalobi het aangeeft, heeft de achterban van AC ook in 2013 graag dat BEP zich opnieuw aansluit. Daarnaast heeft de samenwerking binnen AC in 2005 5 DNA-zetels opgeleverd hetgeen in 2010 is gegroeid naar 7. “Wij gaan geen andere formule proberen uit te vinden en het belang van de achterban zullen we ook niet ter zijde leggen”, zegt de Seeka-topman.
Flakkalobi vind het geen ‘wonder’ dat de individuele AC-partijen en de AC in de Idos-opiniepeilingen niet zichtbaar zijn. “In 2005 had de AC ook 0 tot 2 zetels volgens de polls maar uiteindelijk hebben we er vijf behaald. In 2010 had men ook gedacht dat AC slecht zou scoren vanwege de uitsluiting van deelname aan de verkiezingen in districten Wanica, Para en Paramaribo. Toch hebben we 7 binnengehaald”, zegt Flakkalobi. Hij vermoedt dat Idos bij het uitvoeren van opiniepeilingen misschien toevallig niet de AC-achterban aan de praat krijgt. Seeka gelooft er heilig in dat AC met BEP verder kan uitgroeien in de politiek.
Flakkalobi is niet de eerste beste AC-lid dat zegt dat men BEP terug wil in AC. AC-topper Leo Brunswijk zei in 2012 in de media ook al dat BEP teruggehaald zal worden. De fouten binnen AC zouden worden geëvalueerd en herstelt. Ondertussen is Seeka bij de rechter bezig een intern conflict tussen de afgezette voorzitter Paul Abena en een presidiumbestuur onder leiding van Nicolaas Prisirie uit te vechten. Flakkalobi verzekert dat wanneer het proces is afgelopen, Seeka zich zal focussen op de achterban, politieke activiteiten en het ‘terug halen’ van BEP naar AC.

error: Kopiëren mag niet!