Standhouders nieuw opgezette Openbare Markt Moengo zijn voorgelicht

Op zondagavond 27 januari is op het Commissariaat te Moengo een informatie meeting belegd met toekomstige standhouders van de Openbare Markt te Moengo. De groep standhouders bestaat uit, vroegere standhouders, huidige verkopers langs de straat en nieuwe standhouders. De markt wordt in fasen opgezet en de verfraaiing erom heen wordt aangepakt. De eerste fase het geheel opnieuw opzetten van de markt is reeds afgerond. Thans gaat fase 2 in, welke inhoudt het bestraten van de omgeving, aanleg van een steiger, het beplanten met schaduwbomen en verlichting van de omgeving. De aanbestedingen worden in de maand februari gehouden en de planning is om in mei dit jaar de markt te openen.
Op de bijeenkomst met bijkans 50 deelnemers, werd het bestek behandeld en de organisatie van de markt, standgelden, diverse markt producten en het toeristisch attractief maken van de markt besproken. Scholen zullen benaderd worden om muurschilderijen te maken en wordt er een prijsvraag gekoppeld voor de naamgeving van de Markt.
Participatie
Er was een actieve participatie van de deelnemers en er waren vragen omtrent mogelijkheid voor overdracht van oude vergunning op naam van hun kind, verkoop van groentewaren in winkels en wijze van toewijzing van de stands. Op het eind van de avond werd uit de standhouders 8 vrijwilligers geïnstalleerd die de aan te stellen marktmeester zal bijstaan bij onderhoud van de markt en omgeving. Deze vrijwilligers krijgen van het Decentralisatie Bureau een training in communicatie en conflicthantering.
De in oktober 2012 ingestelde Burgerparticipatie en Voorlichting Commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van het Commissariaat, Districtsbestuur, DR, RR en NGO-sector voeren het communicatie en participatie plan markt Moengo uit. Er zullen meerdere meetings belegd worden met de standhouders en verder ook met het traditioneelgezag, NGOs, georganiseerde vrouwelijke landbouwers, jongeren etc.
Het Ministerie van RO en het Decentralisatie Bureau zorgen voor de financiering van dit project.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: