Minister Moestadja installeert nationale commissie voor organisatie Keti Koti Conferentie

1 juliMinister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vanmorgen de Nationale Commissie voor de organisatie van de Internationale Keti Koti Conferentie 2013 geinstalleerd. Dit in het kader van de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij. De nationale commissie is in het leven geroepen na het verzoek van de Stichting 1 Juli Keti Koti van het Collectief van de samenwerkende stichtingen voor Surinamers van Afrikaanse Afkomst op 7 augustus 2012 aan de regering.
Het verzoek was om een traditionele internationale conferentie te organiseren. De regering heeft op dit verzoek dan ook positief gereageerd. Het thema van de vierdaagse conferentie houdt in de ‘Ontwikkeling op het vlak van cultuur en identiteit in het Caribisch gebied, Latijns- en Noord Amerika; de erfenis van de slavernij.’ Bij het organiseren van deze conferentie is een aantal overwegingen meegenomen. Zo moeten de effecten van de conferentie positief en voelbaar doorwerken naar de totale gemeenschap in het algemeen en de doelgroep in het bijzonder, alsook een positieve impact hebben op de jeugd. De verantwoordelijken voor het uitvoeren van deze internationale conferentie moeten een draaiboek overleggen om de professionele aanpak van het geheel te tonen. Verder moet de Stichting 1 Juli Keti Koti bij de implementatie van dit historisch project, in de grote solidariteit zal samenwerken met andere Afro-Surinaamse organisaties hier te lande. Het geheel van de resultaten moet vastgelegd worden in 2 boekwerken in respectievelijk de Nederlandse en Engelse taal. Van de Surinaamse regering heeft de Stichting 1 Juli Keti Koti van het Collectief van de samenwerkende stichtingen voor Surinamers van Afrikaanse Afkomst, een initiële financiële ondersteuning van SRD.45.000 ontvangen. Dit ter dekking van de primaire voorbereidingskosten op de conferentie. De vierdaagse conferentie wordt gehouden van 26-29 juli 2013. De nationale commissie is voor de duur van negen maanden ingesteld te rekenen vanaf 1 november 2012. De commissie bestaat uit Rudi Bottse (voorzitter), Stanley Slijngaard, Robinson Bergstroom, mr. Richéne Libretto en mevrouw drs. V. Amoksi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: