NDP-jongeren Saramacca: ‘Benoeming Chotkan moet teruggedraaid worden’

NDP-jongeren SaramaccaOok de jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Saramacca zijn niet te spreken over de benoeming van ex-VHP’er Dinesh Chotkan tot hoofdcoördinator van het ministerie van Openbare Werken in het district Saramacca. ‘Hij is pas toegetreden tot de NDP en krijgt al zo’n grote functie toebedeeld. Daarnaast is hij met een glo-diploma ook niet geschikt voor deze zware technische job’, zegt de voorzitter van het jongerenbestuur van NDP Saramacca, Orpheo Ngadiman, aan Dagblad Suriname. ‘Er zijn genoeg kaders binnen de partij die deze functie kunnen bekleden. De benoeming van Chotkan moet teruggedraaid worden’, zegt Ngadiman.
Ngadiman gaat verder door te zeggen dat Chotkan’s benoeming een grote belediging is voor de paarse partij. ‘Wij zijn een nationale partij en vinden het niet erg dat andere personen van andere politieke partijen bij de NDP aansluiten. Maar, dat betekent niet dat je alleen komt om hogere functies te vervullen, terwijl je niet aan de gestelde criteria voldoet. De jongeren van de NDP zijn dan bang wat er met hun zal gebeuren als mensen als Dinesh Chotkan hoge functies bekleden zonder enige scholing’, zegt Ngadiman.
De benoeming van de oud ‘die-hard’ VHP’er Chotkan dreigt voor een grote onenigheid te gaan zorgen binnen NDP Saramacca. Het is publiek geheim dat NDP Saramacca ietwat verdeeld is. Er zijn twee kampen met elk een eigen achterban, te weten de groep onder leiding van oud-parlementariër Robby Malhoe en één onder leiding van het huidig DNA-lid Frits Moesafierhoessein. De benoeming van Chotkan lijkt geen ondersteuning te genieten van de groep Moesafirhoessein. Het is vooralsnog niet duidelijk door wie van de NDP de ex-VHP’er Chotkan is voorgedragen voor deze functie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!