Hoorzitting Welgelegen: ‘Plaatsen drugsverkoop Victoriapark moeten aangepakt worden’

Hoorzitting WelgelegenHet ressort Welgelegen had de eer om als eerste te beginnen met de serie hoorzittingen in het jaar 2013 in Paramaribo. Op het terrein van de G.H. Gennipschool presenteerde de ressortraad vrijdagavond zijn concept-ressortplan aan de bewoners. Aanwezig waren naast buurtbewoners ook drie dr-leden, dc Mike Nerkust van het bestuursressort Zuidwest en parlementariër Ruth Wijdenbosch. Presentatrice Pinas gaf een heldere uiteenzetting van de gerealiseerde projecten evenals het concept-ressortplan. Enkele van de gerealiseerde zaken zijn: de plaatsing van verkeerslichten op de kruising van de Hendrik- en Johannes Mungrastraat/Tweede Rijweg en de vestiging van het CBB-bijkantoor op de oude locatie aan de Kwattaweg. De ressortraad ziet graag dat een jarenlang boedelprobleem waarin ook OS Janki aan de Jankilaan is verwikkeld, door de overheid en alle erfgenamen wordt opgelost. De raad ziet de Algemene Ziektekostenverzekering (AZV) snel ingevoerd worden, zodat ook de mensen uit de informele sector gegarandeerd zijn van geneeskundige voorzieningen. Men wenst ook verhoogde politiesurveillances in de omgeving van drugsverkoopplaatsen op Victoriapark.
Er is door de lokale bewoners ook aandacht gevraagd voor het asfalteren van een aantal zandwegen binnen het ressort. Voorts hebben de zeventien ressortraadsleden opgenomen in hun plan de plaatsing van voetpaden aan de Toevluchtweg en de Hendrikstraat ter waarborging van de verkeersveiligheid. Burger H. stelde vermeende corruptie door overheidsfunctionarissen in het bijzonder bestuuropzichters aan de kaak.
Een groot aantal burgers heeft aangevuld in het ressortplan. Zo heeft een mevrouw geklaagd over de onprofessionele wijze waarop een aannemer de goten heeft opgehaald in het ressort en het puin heeft laten liggen op de berm. Een juriste is tegenstander van een winkelpand op de hoek van de Adira- en Johannes Mungrastraat. Zij maakt zich zorgen omtrent de veiligheid in het verkeer en de rust die verloren dreigt te raken. Bewoners van de Roëlstraat maakten gewag van het verrijzen van een autokerkhof in hun buurt met alle gevolgen van dien. Parlementariër Ruth Wijdenbosch was ook aanwezig op de hoorzitting en werd warm welkom geheten. Zij kreeg de gelegenheid om een woord te richten tot de meer dan zeventig aanwezigen. Zij vroeg de ressortraad om veel aandacht te schenken aan onder andere het afwateringssysteem van het ressort. Tijdens langdurige regenval is overtollig water haar woning binnengedrongen. Wijdenbosch hield de aanwezigen voor dat zij ook geluisterd heeft naar hun wensen en grieven. Zij heeft hen gegarandeerd dat de ressortraad zijn best zal doen om de problemen aan te pakken. De ressortraad zal in contact blijven met de bewoners om de kwaliteit van het leven binnen het ressort te verhogen.
Dc Mike Nerkust bedankte de aanwezigen voor hun participatie en ging kort in om enkele serieuze beschuldigingen aan het adres van bestuursopzichters. Rr-lid Pinas beloofde de aanwezigen dat hun onopgeloste kwesties zullen worden opgenomen in het definitieve plan van 2014. Er zal ook feedback worden gegeven aan de mensen. In dat kader is hun adres opgenomen. Overigens had de openbare hoorzitting een vlot verloop dankzij de inspanning van ceremoniemeester Blokland. Maandag zal de ressortraad van Flora zijn hoorzitting houden om 19:00 uur op het terrein van de Coleridgeschool.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!