Onderzoek naar wateroverlast Gangaram Pandayweg

Onderzoek naar wateroverlast Gangaram PandaywegHet consultantbedrijf Ilaco is door Staatsolie aangetrokken om een studie te doen naar de oorzaken van wateroverlast aan de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca. De Gangaram Pandayweg ligt aan de rechteroever van de Saramaccarivier. De bewoners van deze weg hebben vaker last van overtollig water, dat afkomstig is van de rivier bij hoge springvloeden en zware regenval. Hierbij gaan er naast landbouwproducten en vee ook huisraad verloren. In 2012 heeft Staatsolie noodmaatregelen getroffen om wateroverlast in dit gebied te minimaliseren.
De directeur van Ilaco, R. Patandin, heeft op woensdag een presentatie gehouden met betrekking tot de werkzaamheden die in de komende 6 maanden verricht zullen worden in dit gebied. Hij rekent op medewerking van Staatsolie, de bestuursdienst en de plaatselijke bevolking. Mw. Jungerman van Staatsolie zegt dat het rapport van Ilaco met de mogelijke oplossingsmodellen aangeboden zal worden aan de districtscommissaris van Saramacca, die deze verder moet doorgeleiden naar de bevoegde instanties, zodat een structurele uitvoering hieraan gegeven kan worden. Tijdens de presentatie waren aanwezig de bestuursdienst, de districtsraad, vertegenwoordigers van Staatsolie en Ilaco.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: