Politie Groningen krijgt nieuw gebouw

Politie Groningen krijgt nieuwe gebouwHet district Saramacca krijgt een nieuwe politiepost. Post Groningen komt in een gloednieuw gebouw te staan. Aannemer Balwantgier is bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw in het verlengde van de oude post te Groningen. Het gebouw zal een lengte hebben van 25 meter en een breedte van 13.4 meter. Hierin zullen verschillende units worden gehuisvest, zoals het kantoor van de gewestelijke politiecommandant (gpk), een unit Huiselijk Geweld, een huis van bewaring voor meer dan 30 personen en een vergaderzaal. Gpk Tjan Gopal zegt dat de nieuwbouw al jaren in de planning was, maar niet van de grond kwam. Hij zegt dat tijdens het werkbezoek van de minister van Justitie en Politie op 15 juni 2012 aan het district Saramacca, hij beloofd had dat begin 2013 een aanvang gemaakt zou worden met de bouw van een nieuw bureau, hetgeen nu daadwerkelijk plaatsvindt.
De bouwwerkzaamheden zullen circa 5 tot 6 maanden in beslag nemen. De gpk is de dc van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, dankbaar dat hij een stuk terrein, waar het magazijn van de dc stond, heeft afgestaan voor de bouw. Hij zegt verder dat ook de andere politieposten te Calcutta, Boskamp en Uitkijk uitgebreid zullen worden.
Ramdhani is zeer tevreden dat er nu daadwerkelijk een aanvang is gemaakt met de bouwwerkzaamheden, gelet op het feit dat het oude gebouw heel klein is. De dc vindt het zeer belangrijk dat er een afdeling van Huiselijk Geweld komt in het nieuw gebouw, zodat slachtoffers hulp geboden kan worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: