MAS reikt eerste vaarbewijs uit

ifDe directeur van Integra Marine & Freight Services NV, R. Vijzelman, heeft gistermorgen het allereerste vaarbewijs ontvangen uit handen van Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) – directeur Michel Amafo. In verband met de inwerkingtreding van het Decreet C7, houdende Regeling Binnenvaart Kustvaart (SB 1981 no. 16), is het voor diegenen die een vaartuig op de Surinaamse binnenwateren besturen, verplicht gesteld over een vaarbewijs te beschikken.
Volgens Amafo had Vijzelman daartoe een verzoek gericht aan de MAS. De Integra Marine & Freight Services NV–directeur is geen onbekende van de MAS. Hij heeft daar verschillende opleidingen gevolgd en heeft jarenlang ook zijn krachten gegeven. Toen Vijzelman een verzoek richtte, heeft MAS niet lang moeten onderzoeken of hij aan de voorwaarden voldoet. ‘Gelet op zijn curriculum vitae (cv), voldoet hij meer dan aan de voorwaarden’, zei Amafo gisteren.
Vijzelman wees gisteren op het belang van het hebben van een vaarbewijs. Het kan het aantal ongelukken op onze wateren helpen verminderen. ‘Er zijn de afgelopen periode teveel gevallen geweest.’ Onwetendheid en onkunde hebben volgens Vijzelman hier een rol gespeeld.
In het jaar 2008 zijn er 18 incidenten geweest op onze wateren, 11 in 2009 en 17 in 2010.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: