Halskettingrover moet een jaar brommen

De 26-jarige Errol Daniel kreeg een straf opgelegd van een jaar met aftrek. Hij werd gisteren schuldig bevonden voor deelname aan een openbare beroving. Op 8 oktober 2012 heeft Daniel een vrouw aan de Rooseveltkade van haar gouden halsketting beroofd. Volgens verklaring van de benadeelde werd zij door de verdachte van achteren aangevallen. Zij incasseerde een slag op haar hoofd en gelijk hierna rukte de verdachte haar halsketting weg.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit zeer ernstig. Zij eiste een celstraf van een jaar en zes maanden met aftrek. Uit verklaring van de concubine van de verdachte blijkt dat zij ten tijde van het delict zes maanden in de verwachting was. Daniel hield haar voor dat hij geld ging halen. Later vernam zij dat hij door omstanders was aangehouden wegens een beroving.
De verdachte betuigde spijt in zijn laatste woord. Hij vroeg de rechter om verzachting.
Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de beroving wettig en overtuigend bewezen. Hij gaf aan dat de vrouw om hulp riep. Omstanders zetten toen een achtervolging in. Het gelukte hen om de dader in de kraag te vatten. Bij aankomst van de politie werd de verdachte aan hen overgedragen. Bij het opleggen van de sanctie hield de rechter rekening met het feit dat Daniel een first offender is. Daniel kreeg een strafkorting van een half jaar. Hij werd voor een jaar met aftrek veroordeeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!