Hasnoe voorziet dagelijks tien cellenhuizen van voeding

De president-commissaris van het Cateringbedrijf R.M.G. Hasnoe, Nel Hasnoe, voorziet vanaf 1989 tot heden tien cellenhuizen dagelijks van voeding ten behoeve van arrestanten. Hij is sindsdien jaarlijks op basis van een gehouden openbare aanbesteding gekozen om zijn diensten te verlenen. Het gaat in deze om het huis van bewaring Santo Boma, bureau Santo Dorp, bureau Flora, Opa Doeli, bureau Nieuwe Haven, bureau Keizerstraat, bureau Livorno, bureau Latour, bureau Uitvlugt en bureau Geyersvlijt. Hasnoe heeft momenteel de verantwoordelijkheid over gemiddeld 700 arrestanten.
De arrestanten krijgen dagelijks twee broodmaaltijden, ‘s morgens en ’s avonds, en een warme maaltijd. Ze krijgen diverse soorten beleg. De broden welke de arrestanten krijgen, zijn speciale puntjes van 100 gram. Het ontbijt bestaat uit een brood met een warme drank en ‘s avonds een koud drankje en een brood. De arrestanten krijgen per week een keer vis met groenten en vijf dagen wordt er kip geserveerd. Hasnoe merkt op dat dit niet zomaar gebeurt. Er wordt jaarlijks een openbare aanbesteding gehouden. Elke arrestant/gedetineerde kost de Staat veel geld. Voeding is slechts een van de onderdelen van het geheel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: