Eerste meetmoment vandaag van start

Het eerste meetmoment onder de zesdeklassers van de basisscholen vangt vandaag aan en duurt drie dagen. Het meetmoment heeft een landelijk karakter en alle basisscholen doen hieraan mee. De zesdeklassers zullen getoetst worden in de zeven regulieren vakken, waaronder Algemene Taalkennis, Aardrijkskunde, Natuuronderwijs, Redaktie en Hoofdrekenen.
Het meetmoment dient in principe om de leerlingen vertrouwd te maken met de reguliere toets die gemaakt wordt in juli. Volgens Sheila Mijnals, hoofdvoorlichter van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, zal er na het eerste meetmoment een evaluatie volgen.
De werken zullen door de leerkrachten zelf gecorrigeerd worden. Na de correctie wordt het cijfer en het gecorrigeerd werk opgestuurd naar de Inspectie. De Inspectie zal nagaan in welke onderdelen de leerlingen zwak zijn. Er zal daarna een verbeterd plan opgesteld worden en krijgt de leerling de nodige ondersteuning voor het vakonderdeel waarin hij of zij zwak is. Het tweede meetmoment vindt plaats in mei. De bedoeling is dat ze in mei beter gaan scoren. Het uiteindelijke doel is dat er meer leerlingen slagen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: