Journalistenweek SVJ nu in Unique

De Journalistenweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) wordt nu gehouden in Theater Unique aan de Frederik Derbystraat. Het trainingsprogramma blijft zoals het oorspronkelijk is aangekondigd. De expositie is op woensdag 23 januari van 18.00 uur tot en met 21.00 uur. In die drie uren zullen enkele mediabedrijven en persdiensten exposeren rond het thema ‘Het ontstaan van de media in Suriname’. De expositie is ook toegankelijk voor het publiek. Het trainingsprogramma is gepland voor donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Het thema van het trainingsprogramma is ‘Identifying journalism in Suriname’. De SVJ heeft gemeend vanwege budgettaire en organisatorische redenen deze aanpassingen te plegen.
Het trainingsprogramma draagt een regionaal/internationaal karakter en wordt verzorgd door trainers van Suriname, de Associatie van Caribische Medewerkers (ACM) en met medewerking van het Internationaal Persinstituut  (IPI).  Aan het trainingsprogramma participeren ook enkele journalisten uit de Caribische regio. Leden van de SVJ, journalisten en studenten Journalistiek die actief zijn binnen het beroep, kunnen zich online registreren.  Het trainingsprogramma wordt geopend door vicepresident Robert Ameerali en directeur Stanley Sidoel van het directoraat Cultuur. Vooraf aan de programmaonderdelen zal na de officiële opening een open sessie worden verzorgd met als titel ‘De ontwikkeling van de journalistiek in Suriname’. Deze sessie is toegankelijk voor een ieder. Tijdens de trainingen is er ook de mogelijkheid voor de nieuwsredacties om interviews af te nemen van de trainers, de SVJ en de participanten.
Aan de deelnemers wordt gevraagd zoveel mogelijk het trainingsprogramma volledig af te werken. Aan het eind wordt op basis hiervan een door de SVJ en de ACM uitgegeven certificaat uitgereikt. De Journalistenweek wordt zaterdagavond afgesloten met een ‘open get together’. De uitreiking van de certificaten zal op deze avond plaatsvinden. Hier bestaat de gelegenheid om te netwerken en in een ontspannen sfeer elkaar beter te leren kennen. Deze avond wordt aangeboden door ambassadeur Jay Anania van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!