Acht jaar cel voor roofmoord gepleegd in Nederland

Voor de roofmoord gepleegd in Nederland moet Clifton van Assen acht jaar brommen. Kantonrechter Sieglien Wijnhard deed gisteren uitspraak in deze zaak. Zij achtte roofmoord wettig en overtuigend bewezen. De medeverdachte is reeds veroordeeld door het Nederlands gerecht. Op 8 december 2009 heeft Van Assen samen met zijn comparant een beroving gepleegd in een woning. Als gevolg van het knevelen kwam het slachtoffer te overlijden. De daders staken na hun snode daad de woning van het slachtoffer in brand. De openbare aanklager, Astrid Niamat, had een straf van acht jaar gevorderd. Zij achtte het gepleegde feit zeer ernstig. De verdediging, Benito Pick, betoogde in zijn pleidooi dat de verdachte onder druk werd gezet door zijn comparant. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt niet met opzet het slachtoffer van het leven beroofd.
De politie van Amsterdam kreeg deze melding binnen. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in de badkamer aangetroffen. Volgens verklaring van de verdachte was hij met de mededaders meegegaan om het slachtoffer te beroven. De magistraat merkte op dat uit het onderzoek niet is gebleken dat de verdachte onder psychische drang heeft gehandeld. De rechter motiveerde dat de verdachte een eigen keus heeft gemaakt om de beroving te plegen. Zij achtte het feit zeer ernstig. De rechtsorde van Nederland is ernstig geschokt over het handelen van deze twee mannen. Zij merkte op dat een Surinamer in Nederland een zeer ernstig misdrijf heeft gepleegd. Bij het opleggen van de sanctie hield de rechter rekening met het psychologisch rapport. De rechter gaf aan dat zij geen enkele aanleiding ziet om van de strafeis van de officier af te wijken. Zij veroordeelde Van Assen conform de eis, 8 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: