Asiskumar Gajadien: ‘Ramnandanlal werkt niet mee aan transparantie bij EBS’

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP/NF) is niet onder de indruk van de wijze waarop het DNA-lid Henk Ramnandanlal (Palu/MC) hem van repliek heeft gediend in de spraakmakende kwestie van de verdachte levering van de EBS-generatoren. Het VHP-lid beschuldigde de regering ervan mee te werken aan de verdachte aankoop en levering van deze generatoren. Ramnandanlal reageerde hierop dat Gajadien zijn beweringen niet waar kan maken en aan rioolpolitiek doet. Gajadien: “Ik hoop niet dat het assembleelid Henk Ramnandanlal in de verdediging gaat voor de directie van EBS, omdat zijn bedrijf werkzaamheden voor de EBS uitvoert”. Gajadien geef aan dat dit lid niet in staat is geweest om de gevraagde transparantie binnen dit bedrijf te stimuleren. Gajadien vindt dat hij slechts refereert aan de vorige regeerperiode waarin de leverancier Olibis is binnengehaald. Hij gaat niet in op de vraag waarom Olibis zonder openbare aanbesteding voor miljoenen aan onderdelen moet leveren, op de gasleveringen en nog veel meer.
Gajadien vindt dat hij vooralsnog geen beschuldigingen geuit heeft. Hij zou slechts aangegeven hebben dat als de minister van NH geen transparantie wenst en de samenleving niet informeert over de wijze hoe de miljoenen investeringen hebben plaatsgevonden, het juist vraagtekens oproept. Gajadien roept Ramnandanlal op om samen met hem corruptie te bestrijden en te vragen naar transparantie.
Gisteren heeft Gajadien wederom de president opgeroepen om de gevraagde informatie over de uitbreiding van de EBS-centrale op te sturen naar het parlement. “Meer nog omdat waarschijnlijk het gecontracteerde bedrijf ook international wanprestaties heeft gepleegd.” Gajadien blijft erbij dat de directeur van EBS bezijden de waarheid aangeeft dat er een openbare aanbesteding is gehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: