Geestelijk gestoorde krijgt gecombineerde straf

Rechter Albert Ramnewash achtte mishandeling, zwaar lichamelijke letsels tot gevolg hebbende, bewezen tegen Ronny Wens. Hij veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Wens en het slachtoffer hadden een woordenwisseling met elkaar welke in een handgemeen uitmondde. De verdachte pakte een scherp voorwerp en stak het slachtoffer daarmee neer. De verdachte verklaarde ter terechtzitting dat het slachtoffer gewapend met een houwer op hem afkwam. Om zich te verweren, verwondde hij hem. In deze zaak hoorde de rechter een getuige die alles had waargenomen. De getuige beweerde dat hij nimmer het slachtoffer met een houwer had gezien. Wens is volgens de inlichtingenstaat reeds 3 keren gevonnist.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Volgens de officier van justitie lijdt de verdachte aan een stoornis. Uit de rapportage blijkt dat het feit in verminderde mate aan de verdachte moet worden toegerekend. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek. Als bijzondere voorwaarde werd geëist dat de verdachte gedurende zijn detentie psychiatrisch begeleid wordt. De kantonrechter was heel kort over het bewijs. Hij veroordeelde de verdachte conform de eis.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: