Halskettingrover moet 2 jaar brommen

Clifton Jameson gaat voor 2 jaar de bak in. Op 1 juli beroofde Jameson een vrouw van haar halsketting. Dit geval deed zich voor aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Een man die de handelingen van de verdachte op de voet volgende, zette een achtervolging in. Het gelukte de burger om de verdachte in de kraag te vatten. Tijdens de aanhouding werd de gestolen buit op de verdachte aangetroffen. Hij beweerde dat hij ruzie had met zijn ex-vriendin. Tijdens de ruzie kwam de halsketting in zijn handen terecht. Volgens de officier van justitie sloeg de verklaring van de verdachte nergens op. De verdachte had eerder bij de politie toegegeven dat hij in geldnood verkeerde en dat hij de dame had beroofd van haar ketting. Uit de inlichtingenstaat van Jameson blijkt dat hij reeds eerder ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen is veroordeeld. Officier van justitie Shanta Mahadew achtte beroving op de openbare weg wettig en overtuigend bewezen. Zij vorderde een straf van 2 jaar met aftrek.
Kantonrechter Albert Ramnewash kon zich geheel terugvinden in de eis en veroordeelde Jameson conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: