Pas gekozen medisch directeur niet welkom binnen RGD

De pas benoemde medisch directeur (MD) binnen de Regionale Gezondheidsdienst, Shaïsta William –Asgarali, is niet welkom. Afgelopen donderdag heeft het bestuur van de RGD, onder leiding van John Goedschalk, Asgarali benoemd tot medisch directeur. Zij bekleedde eerder de functie van coördinator Medische Projecten. De RGD heeft na 15 jaren een MD, echter is de bond niet tevreden met de benoeming. Voorzitter Robby Naarendorp zegt dat de bond deze benoeming afkeurt, omdat deze persoon eerder al in opspraak is gekomen. Volgens hem kan ze de werkrelatie tussen de verschillende werknemers binnen de RGD behoorlijk verstoren. Hij zegt verrast te zijn van deze beslissing van het bestuur en vindt het vooral erg dat de bond niet op de hoogte is gesteld door het bestuur dat er een MD zou worden benoemd. ‘We zijn heel erg verrast en willen in dit stadium niet vertellen wat er allemaal afspeelt rondom deze persoon. We komen tegen dinsdag en woensdag bij elkaar om hierover te praten met de verschillende leden en dan komen we met een standpunt’, aldus Naarendorp.
Bronnen binnen RGD melden dat Asgarali in de periode dat ze coördinator is geweest, meer dan 12 mensen binnen 4 jaren de deur heeft gewezen. Ze zou volgens de bronnen niet bezitten over goede communicatieve vaardigheden. Zo zou ze vaak zijn uitgevaren tegen personeel en collega’s. Ook wordt gezegd dat de MD over de Nederlandse nationaliteit beschikt. Het bestuur zelf zegt niet op de hoogte zijn van de ontevredenheid rondom de benoeming van Asgarali.
In een reactie zegt RGD-directeur Maaltie Sardjoe dat ze het betreurt dat er gelijk na de installatie van de MD grote ontevredenheid is ontstaan over de persoon in kwestie bij de bond. ‘Aan de andere kant toon ik ook begrip voor het standpunt en de gevoelens van de bond, omdat we in een zorginstantie zijn, waar de focus gericht is op de zieke mens. Één van de pijlers is een harmonieuze samenwerking tussen de verschillende beroepsgroepen binnen de dienst en de directie’, meent Sardjoe. Ze zegt dat als het streven is een groot mogelijke draagvlak te scheppen, dat het ook wenselijk is om de mening van de bond te ventileren. ‘Het gaat uiteindelijk om hetzelfde doel dat wij als organisatie en bond nastreven en wel ten dienste staan van de medisch hulpbehoevenden’, aldus Sardjoe in een reactie. Na de ontstane ontevredenheid binnen de bond heeft het bestuur van de RGD besloten om hem maandagavond uit te nodigen voor een introductie met de MD.

error: Kopiëren mag niet!