PL-topper Lee nieuwe onderdirecteur Industrie

Pertjajah Luhur-topper Sandra Lee is door haar partij voorgedragen om de scepter te gaan zwaaien bij directoraat Industrie op het ministerie van Handel en Industrie (HI). Lee wordt de nieuwe onderdirecteur Industrie (ODI). Echter lusten de HI-medewerkers haar niet. Haar manier van werken bekoren haar collega’s op dit departement niet. ‘Ze kan dit werk niet aan’, zegt een van de medewerkers op HI aan Dagblad Suriname. De politica is al enkele maanden werkzaam op het departement en moet door staffers ingewerkt worden in de nieuwe functie.
De Industriepoot wordt tot op dit moment geleid door de coördinator Industrie, Dirk Heave. Binnen het ondernemersveld had men verwacht dat Heave zou worden voorgedragen als de ODI. Dagblad Suriname verneemt dat de benoeming van Lee lang op zich heeft laten wachten vanwege de bureaucratische rompslomp. De administratieve procedures die haar overplaatsing van het ministerie van RGB naar HI moesten formaliseren, hebben meer tijd genomen dan gepland was.
Lee die de Chinese tak binnen de PL vertegenwoordigt, zat van 2005-2010 in het parlement. Zij kwam met behulp van de stemmen van PL-trekker Paul Somohardjo in kiesdistrict Paramaribo binnen als assembleelid. Bij de verkiezingen van 2010 moest ze het afleggen tegen De NPS’er Arthur Tjin A Tsoi, die een betere kandidaat bleek te zijn voor de Chinese gemeenschap. Tjin A Tsoi werd dan ook verkozen als enige parlementariër van Chinese komaf voor de periode 2010- 2015. Lee was tot voor haar indiensttreding bij HI beleidsadviseur van ex-PL-minister Michael Jong Tjien Fa van RGB.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: