Museuminbreker meldt zich aan bij de politie

De inbreker, die in de nacht van 4 januari 2013 omstreeks 22.00 uur een raam van het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam had geforceerd, heeft zich vrijdag aangemeld bij de politie van Commewijne. De sterke arm had de verdachte reeds opgespoord, omdat hij een oud-bekende is van de politie. Op die bewuste dag had hij bestek, een aantal borden en een stofzuiger al in een doos geplaatst om ze weg te dragen. Hij werd tijdens zijn snode daad op heterdaad betrapt door de dienstdoende wachter. De wachter raakte in paniek bij het zien van de inbreker. In plaats van in te grijpen, koos hij het hazenpad. Daardoor zag de verdachte zijn kans schoon om te ontvluchten. De wachter herkende de verdachte positief, alhoewel de verdachte het feit ontkent. Uit het onderzoek blijkt echter dat de vingerafdrukken op het raam overeenkomen met die van de verdachte.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: