NDP-fractieleider Panka: “We moeten niet juichen van positieve Idos-peilingen”

Frontfoto 2Ondanks de NDP volgens de Idos-opiniepeilingen van 2012 in zowel Wanica als Paramaribo met kop en schouders uitsteekt qua populariteit, is het volgens fractieleider Ricardo Panka geen reden om te juichen. De regering Bouterse/Ameerali heeft cruciale issues en beloftes nog waar te maken. ‘De aanname van een anti-corruptiewet moet nog geschieden en daarnaast is finaliseren van het woningbouwproject van de regering van eminent belang’, zegt Panka. De uitkomsten van de Idos-peilingen werden zaterdag bekend gemaakt in het RBN-programma Rashied Pierkhans Kal Aaj Aur Kal.
De NDP-parlementariër denkt dat de groei van NDP van 35.2% in januari 2012 naar 41.1% in december 2012 en de immense populariteit in vergelijking met NPS en VHP te maken heeft gehad met onder meer het sociale akkoord van regering Bouterse. ‘De regering heeft een duidelijke richting gegeven aan het monetair beleid en heeft ondanks een turbulente periode het vertrouwen behouden. Als gevolg van het regeerbeleid is de monetaire reserve gegroeid naar 1 miljard en 6 miljoen, de seniorenburgers hun positie is verbeterd met de AOV-verhoging en de kinderbijslag is verhoogd. Daarnaast is naast consumptie het beleid onder leiding van president Bouterse ook duidelijk gericht op productie. Ongeveer 75% van het volk is daarom gelukkig met het staatshoofd.’
Panka onderkend dat corruptie binnen Suriname nog steeds een issue is, maar ontkent met klem dat de regering Bouterse/Ameerali corruptief is of dat ondersteunt. Uit de opiniepeiling van Idos blijkt overigens dat 66% van het volk de overheid corrupt vindt en 50% vindt het bedrijfsleven corrupt. Zoals de MC-parlementariër aangeeft, wil de regering Bouterse corruptie aanpakken met wetgeving. “Het zal ook gebeuren. We doen er alles aan”, aldus Panka. Hij benadrukt wel dat ondanks de NDP uit de Idos-peilingen in Wanica en Paramaribo in geval van verkiezingen in 2012 12 zetels zou behalen, harder gewerkt moet worden door regering Bouterse.

error: Kopiëren mag niet!