Kinderafdeling en deel laboratorium ‘s Lands Hospitaal verfraaid

KinderafdelingDe Global Shapers Suriname startte haar eerste project in samenwerking met de streetartorganisatie Switi Rauw. De Global Shapers Community is een non-profit internationale  jongerenorganisatie, die zich bezighoudt met het plannen en realiseren van sociale doelen. Switi Rauw is de organisatie met als doel het verfraaien van de binnenstad van Paramaribo door middel van legale streetart. De Shapers en de leden van Switi Rauw hebben samen met hun sponsoren de kinderafdeling en een deel van het laboratorium van het ‘s Lands Hospitaal verfraaid. Dit, door de muren te beschilderen en het plaatsen van nieuwe gordijnen.
De kinderen op de afdeling verdienen volgens de Shapers en leden van Switi Rauw een frisse ruimte, die hun dagelijks leven opvrolijkt. De muren van de kinderafdeling en een deel van het laboratorium zijn beschilderd om hierdoor een positieve bijdrage te leveren aan het herstel van de jonge patiënten in het ‘s Lands Hospitaal. ‘Laughter is the best medicine’ is het project genaamd. Er wordt met het thema ‘Liefde’ gewerkt. Varossieau Suriname NV zorgde voor verf en verfmateriaal om de muren te beschilderen.
De Global Shapers Community is geïnitieerd door het World Economic Forum en is gevestigd in Davos, Zwitserland. Global Shapers Suriname is een zusterorganisatie hiervan en de oprichter/ curator van de organisatie is Marcel Pinas, beeldende kunstenaar. Momenteel zijn er ongeveer 15 vooraanstaande jongeren die deel uitmaken van deze organisatie en op regelmatige basis bij elkaar komen om te bespreken hoe zij de toekomst van de Surinaamse samenleving vorm kunnen geven. De slogan van het wereldorgaan is ‘Shape your Future’.
Switi Rauw is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin. Door middel van legale ’streetart’ worden muren en/of plekken langs de weg beschilderd. De binnenstad van Paramaribo wordt steeds vaker als vervallen, vies en lelijk beschreven. De kunstenaars zeggen met deze ingrepen het stadsaanzicht te verfraaien. De ‘rauwe’ muren van Suriname zijn een prachtige ondergrond om diverse schilderingen aan te brengen. Dit levert een interessant contrast op. Door kinderen te stimuleren om op een kunstzinnige manier met hun milieu om te gaan, wordt de basisgedachte van het project verder verspreid. Beide teams zijn veel meer van plan voor de nabije toekomst en doen een oproep aan een ieder voor hun ondersteuning.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: