Hendrik Sakimin: ‘Harde kern PL is in Commewijne en Saramacca’

Hendrik SakiminPertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo is absoluut niet onder de indruk van de resultaten van het recente Idos opinieonderzoek. In een reactie aan Dagblad Suriname zegt hij bloedserieus: ‘wij van de PL hebben onze eigen opiniepeiling en wij zijn tevreden over de resultaten.’ In de recente Idos-meting blijkt coalitiepartner NDP de favoriet te zijn van de ondervraagde kiesgerechtigden. De PL zegt dat een hoerastemming te vroeg is. ‘Dit is pas de eerste ronde. De volgende peiling moet aantonen wat de resultaten zijn over de tweede ronde van de zittende regering.’ Somohardjo als PL-assembleelid Hendrik Sakimin geven ruiterlijk toe dat er nog veel te verzetten is voor de coalitiepartijen. Beiden zijn echter ook van oordeel dat de uitkomsten van het onderzoek anders zouden zijn voor de PL als de districten Commewijne en Saramacca waren meegenomen. Somohardjo als Sakimin leggen uit dat de partij gegroeid is. Dat mag misschien niet erg blijken in Paramaribo, zoals het laatste Idos-onderzoek aangeeft, maar dat is zeker het geval in Commewijne en Saramacca. De PL-voorzitter schiet bij dit punt met spek door aan te geven dat zijn partij sinds het jaar nul in Commewijne kan rekenen op een harde kern. De uitkomsten van de Idos-peilingen werden zaterdag bekend gemaakt in het RBN-programma Rashied Pierkhans Kal Aaj Aur Kal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: