FC ADO behaalt 3 punten tegen Hindelaya in slappe wedstrijd

2 FC ADOIn een slappe wedstrijd heeft FC ADO met 5-1 kunnen winnen van Hindelaya in de Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO). De ruststand was 1-0. Daar Hindelaya niet genoeg tegenstand kon bieden, bleef ADO traag voetballen. Kansen waren er legio voor de spitsen van ADO, maar zij waren te nonchalant en niet koelbloedig. In de eerste helft opende Valentino Kiele reeds na 6 minuten de score, toen hij een actie van Marcelo Triesie afrondde. In de tweede helft bleef het een eenrichtingsverkeer, met constant kansen voor ADO. Pas in de 65ste minuut kon Johan Aroeman het ijs breken. Met een simpele punter in de verre hoek verschalkte hij de goed keepende Hindelaya-goalie Vinodkoemar Ramdin (2-0). Kiele maakte uit de vele kansen die hij kreeg, de 3-0 met een stift over doelman Ramdin. In de 78ste minuut kwam het mooiste doelpunt. Aroeman gaf een voorzet precies op de schoenen van Derric Purperhart. Deze schoot de volley in een keer binnen (4-0). Uit een penalty kon Hindelaya een doelpunt scoren via Akash Sheombar (4-1). Randy Righters bepaalde met nog weinig tijd te gaan de eindstand op 5-1 voor FC ADO. Hiermee blijft ze de koploper in de competitie.
Eendracht blijft in het spoor van de kopgroep. Na een 1-1 ruststand won ze met 3-1 van BKV. Reeds na 2 minuten spelen opende Zusma Doekoe de score voor Eendracht. In de 18de minuut maakte BKV gelijk. Orpheo Asinga zette in de 56ste minuut Eendracht op 2-1. Na 61 minuten spelen kreeg de BKV-speler Urmano Pinas de rode kaart. Met nog een minuut te gaan bepaalde Asinga de eindstand op 3-1 voor Eendracht. AS Highwaystar haalde een huzaren stukje uit door met 10-man met 3-1 te winnen van Cruzeiro. Highwaystar kwam na 6 minuten spelen op 1-0 via Gregory Clemens. Maar in de 9de minuut kreeg Clemens de rode kaart van de arbiter wegens gevaarlijk spel. Highwaystar moest nu 81 minuten spelen met een man minder. Toch kwam ze na een kwartier spelen op 2-0. Edward Santinio schoot een vrije trap via de deklat binnen. Na een half uur spelen scoorde Imro de Kom de 2-1 namens Cruzeiro, wat de spanning terugbracht in de wedstrijd. Maar Highwaystar speelde alles op alles en hield zijn doel verder schoon. Vermeldenswaard is dat geen van de doelmannen van Highwaystar kwamen opdagen. Hierdoor nam een veldspeler plaats in het doel en hij deed het niet onverdienstelijk. Riaaz Alibaks maakte in de 67ste minuut de 3-1 voor Highwaystar.
In de Tweedeklasse won koploper Jivan Jotie met 7-0 van KD 2011. De ruststand was 2-0 door goals van Radjinderkoemar ‘Pinda’ Rattan. Maar de topscorer van deze klasse was nog niet klaar. In de tweede helft scoorde hij nog 3 keer. Ook Navin Jiawan en Bisnoedath Koemar scoorden voor Jivan Jotie. Met zijn 5 doelpunten in deze wedstrijd komt Rattan al op 19 goals na 5 wedstrijden te staan. Jong Hindboys won met 9-1 van Jai Jawan uit Ephraimzegen. De ruststand was 4-0. Kirankumar Loedoer, Dave Victoriashoop (4x), Terrence Wachter (3x) en een auto-goal van Jai Jawan’s Wyendra Raghoenath zorgden voor de productie van Jong Hindboys. Rakeshkoemar ‘Djhinga’ Somai redde letterlijk de eer voor Jai Jawan in de laatste minuut van de wedstrijd.