Sterke opkomst Rukhmania Open Rapidtoernooi 2013

8 RukhmaniaSchaakvereniging Rukhmania startte afgelopen zaterdag met succes het Rukhmania Open Rapidtoernooi 2013. Het is een vrij sterk bezet toernooi waaraan bijkans alle schaakverenigingen van Suriname deelnemen. In totaal doen 25 schakers mee verdeeld in een A-Klasse (10 spelers) voor topschakers en een B-Klasse (15 spelers). Het Round-Robin systeem wordt in de A-Klasse gehanteerd en in de B-Klasse worden 7 rondes volgens het Zwitsers systeem afgewerkt. Het speeltempo is gesteld op 20 minuten per speler waarbij de FIDE Rapid regels worden gehanteerd. De hoofdarbiter is Rudie Tjong Tjin Joe met Henk Chang als assistent arbiter. Met dit gebeuren werd het schaakjaar van regerend Interclubkampioen Rukhmania officieel geopend. In de toespraak van de voorzitter, Suradj Hanoeman, werd aangegeven dat Rukhmania in 2013 zich verder zal verbeteren en nog meer topprestaties zal behalen.
A-Klasse
De A-Klasse is zeer sterk bezet met International Master Nestor Velez Betancourt, FIDE Master Dewperkash Gajadin, Candidate Master Suradj Hanoeman, Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe met nog vele andere top jeugdtalenten. Na 4 rondes staat Tjong Tjin Joe aan kop met 3.5 punten gevolgd door de talentvolle Pierre Chang met 3 punten. Op een gedeelde plaats staan 4 spelers met elk 2.5 punten; Betancourt, Hanoeman, Gajadin en Vickey Ramdat Tewarie. Verrassend was dat Tjong Tjin Joe de Internationaal Meester Betancourt klein wist te krijgen in de 3e ronde. Tjong Tjin Joe kon in de 4e ronde ook een halve punt afpakken van FIDE Master Gajadin. Het gelukte Pierre Chang om in de 2e ronde van voormalig landskampioen Hanoeman te winnen. Het onderling treffen tussen de meesters Gajadin en Betancourt eindigde in het voordeel van de ervaren Betancourt, die kon in een Dame eindspel wel overeind blijven.
B-Klasse
In de B-Klasse zijn jeugdtalenten als Benaja Kromosoeto, Rohan Pahladsing en Elysia Chou aanwezig. Hier wordt in een zeer leuke en educatieve sfeer gespeeld. Opvallend is dat de spelers zeer sterk gemotiveerd zijn en zij zetten alles op alles op te winnen. Na 3 rondes staan Rohan Pahlading en Justin Chou met 3 punten aan kop. Zij worden gevolgd door Roche Young A Fat met 2.5 punten. Een groep van 4 spelers volgt hen op de hielen met 2 punten. Volgend week zaterdag(19 jan 2013) wordt het toernooi vervolgd startende om 5:00u n.m. Speellocatie is Mulo Kerklaan. Alle schakers en ouders worden opgeroepen om de spannende wedstrijden van dichtbij mee te maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: